Fredrika Hjelmberg

"Camp Vinge var en två dagars investering – jag lärde mig så otroligt mycket om affärsjuridik och Vinge, men också om mig själv” berättar Fredrika och förklarar att Camp Vinge skiljer sig stort från andra rekryteringsprocesser. I hennes mening var det bästa med processen de iscensatta förhandlingsspelen eftersom ”jag då fick en ärlig chans att visa vad jag går för".

Fredrika Hjelmberg är snart inne på sitt andra år som biträdande jurist på Vinges Stockholmskontor. Hon var en av deltagarna i det första rekryteringseventet Camp Vinge våren 2017, och beskriver processen som en lärorik, men framförallt kul, upplevelse. 
De olika samtalen med medarbetare under Camp Vinge gav Fredrika den unika möjligheten att lära känna Vinge lite närmare. Det är enkelt att prata om värderingar, men det är genom medarbetarna och atmosfären som man får känna hur det faktiskt är på riktigt. ”Jag var jättenervös innan, men allt släppte när vi kom igång” berättar Fredrika och tillägger ”det var ingen konkurrens mellan deltagarna vilket bidrog till att aktiviteterna kändes avslappnade”.

Camp Vinge bygger på att deltagarna ska lära känna Vinge lika mycket som Vinge ska lära känna deltagarna. Om det efter två dagar visar sig vara en match finns det en plats för alla som är intresserade av att inleda sin affärsjuridiska karriär hos oss.

Fredrika, som är 24 år och ursprungligen kommer från Linköping, studerade vid Örebro universitet och var helt ny i Stockholm när hon påbörjade sin tjänst som biträdande jurist. ”Vi är ett gäng från Camp Vinge som blivit riktigt goda vänner och umgås även på fritiden”. Att få dela erfarenheten av rekryteringsprocessen med andra deltagare beskriver Fredrika som värdefullt, men att knyta kontakter redan innan första arbetsdagen var oslagbart. ”Det var två väldigt roliga dagar som jag aldrig glömmer” förklarar hon och tillägger entusiastiskt ”och vi har faktiskt fortfarande lika kul på jobbet”.  

Idag tillhör Fredrika teamet Corporate Commercial på Vinge, och hon ingår just nu i rotationsprogrammet som erbjuds alla under första året som anställd.

Man får en ovärderlig inblick i alla delar av affärsjuridiken tack vare kompetenta kollegor och intressanta uppdrag och beskriver vidare arbetsuppgifterna som mycket varierande. Ingen dag är densamma för Fredrika, vilket är både utmanande men också det som gör arbetet så spännande.

Affärsjuridik var egentligen inte något som hon hade planerat att arbeta med förrän långt in på juristprogrammet. Avslutningsvis beskriver hon arbetet som mycket mer ”business” än annan juridik, och det höga tempot får henne att tagga till rejält.

Fredrikas fokus framåt är att fortsätta utvecklas och prova sig fram. Framtiden är inte ristad i sten och hon tipsar alla som fortfarande är osäkra på sitt nästa – eller första – steg i karriären att också testa sig fram.

Man vet ju inte vad man vill eller kan förrän man har provat, avslutar hon med ett leende på läpparna.

Se Fredrika i The Piano>>>

Lär känna fler av våra medarbetare

Albert Wållgren

Albert Wållgren

Albert Wållgren gick sin sjätte termin på juristprogrammet vid Lunds universitet när han deltog i den allra första omgången av Vingeveckan år 2007. Idag är han delägare på Vinge.

Adam Sundqvist

Adam Sundqvist

Kärleken till siffror avgjorde Adam Sundqvists val av yrke och chefens driv och vision hans val av arbetsplats. Stort ansvar, många öppna dörrar och mycket roligt gör att Adam känner att han är precis

Samra Baytar

Samra Baytar

Näringslivet har alltid intresserat Samra Baytar och som M&A-jurist får hon vara mitt i affärslivet.