Juridisk rådgivare till SOK

År 2016 ingick Vinge ett långsiktigt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som officiell affärsjuridisk rådgivare.

Vinge och SOK är en utmärkt match. SOK:s värderingar stämmer väl in på Vinges verksamhet; att vara främst inom våra discipliner och tillsammans nå högst upp på resultatlistan. Två organisationer som var och en bygger sin verksamhet på talangfulla individer som bildar starka team inom olika grenar, som stöttar och hjälper varandra till framgång.

Även inom sporten har den rättsliga spelplanen blivit allt viktigare. Det måste finnas en tydlig strategi för hur viktiga och känsliga ämnen ska hanteras. Vinges team finns där för att ge vägledning i olika juridiska frågor.

‑ Rättighets‑  och varumärkesfrågor, avtalsjuridik samt bolagsfrågor är områden där Vinges starka kompetens och erfarenhet kommer den växande svenska olympiska verksamheten till godo. Vi är mycket glada åt att inleda ett samarbete med en redan starkt engagerad partner som ligger i spets på sina områden, sade Peter Reinebo, verksamhetschef för SOK.

De olympiska ringarna är en av världens mest kända symboler och dessutom det mest skyddade icke kommersiella varumärket. Att vara affärsjuridisk rådgivare till SOK innebär att vara en del i det arbetet.

När projektet inleddes stod sommar‑OS i Rio för dörren. SOK var då i behov av hjälp att försvara de olympiska ringarna. Våra immaterialrättsspecialister bistod och hanterade de företag som missbrukade varumärket i olika marknadsföringssammanhang. 

Som alltid trivs vi bäst när vi får kavla upp ärmarna och jobba handgripligt. Vår drivkraft är att lösa upp juridiska knutar. Så smidigt som möjligt.

Det som gäller för idrottarna gäller också för oss: Att hitta rakaste vägen mot målet.