Adam Sundqvist

Kärleken till siffror avgjorde Adam Sundqvists val av yrke och chefens driv och vision hans val av arbetsplats. Stort ansvar, många öppna dörrar och mycket roligt gör att Adam känner att han är precis där han ska i sin roll som juniorcontroller. 

– Den ekonomiska information som jag presenterar för våra partners är grunden för många viktiga beslut. Arvodesberäkningar, faktureringsunderlag, tidsåtgång och lönsamhet … faktabilden måste stämma och vi har daglig kontakt med alla inblandade i ett projekt.

Vi är en resurs som vill erbjuda toppservice inom ett område som är väldigt viktigt för våra partners och våra klienter, säger Adam Sundqvist som är juniorcontroller på Ekonomiavdelningen på Vinge i Stockholm.

Efter sin ekonomie kandidat‑examen och några års arbete på bland annat bank och som konsult fick Adam frågan från ett headhunting‑företag om han ville gå på intervju till Vinge. Det var inte ett svårt beslut.

– Jag visste att Vinge var Sveriges främsta advokatbyrå som ställde höga krav på sina medarbetare men också hade en fin kultur av hjälpsamhet och samarbete. När jag sedan träffade min nuvarande chef, vår CFO Peter Eliason, kände jag att detta var byrån för mig. Dels för allt jag hört men också för personkemin med Peter som är en fantastisk chef; öppen, prestigelös, en bra personkännare och snäll. Mitt första intryck av Vinge har bara stärkts under mina snart två år här.

I dag arbetar Adam framför allt med stora ärenden inom M&A och ibland blir det riktigt stressigt. Men under arbetstopparna finns det alltid hjälp att få.

Vi är cirka 12 personer och alla har mycket att göra. Men ”jag kan inte hjälpa dig” finns inte och alla dörrar står öppna. En stor del av vårt uppdrag handlar om att hitta lösningar på frågor från våra klienter och det är en trygghet att kunna bolla tankar och idéer med kollegorna när det behövs.

Vi har också väldigt roligt tillsammans, äter middag ofta och flera gånger i månaden är det AW på fredagarna.

Vissa tankar följer med hem och tickar i bakhuvudet när Adam slår sig ner i soffan för att kolla på helgens fotbollsmatch.

– Nästan en hel helg gick jag och klurade på en timarvodesstruktur med många variabler att ta hänsyn till och till slut kom jag på ett bra upplägg. När jag kom till kontoret på måndag morgon gick jag direkt till min whiteboard för att se lösningen framför mig. Den var viktig för en stor presentation och det är roligt att veta att mina excelark är med som diskussionsunderlag och har ett värde för vår firma.

Adam Sundqvists mål är att bli controller och utvecklingen ligger helt i linje med hans förhoppningar.

– Jag vill arbeta med intern och extern rapportering och min tjänst i dag inkluderar det. Dessutom har jag jätteroligt. Vi är ett jättebra, dynamiskt gäng på ekonomin som funkar bra med juristerna.

Lär känna fler av våra medarbetare

Samra Baytar

Samra Baytar

Näringslivet har alltid intresserat Samra Baytar och som M&A-jurist får hon vara mitt i affärslivet.

Albert Wållgren

Albert Wållgren

Albert Wållgren gick sin sjätte termin på juristprogrammet vid Lunds universitet när han deltog i den allra första omgången av Vingeveckan år 2007.

Fredrika Hjelmberg

Fredrika Hjelmberg

"Camp Vinge var en två dagars investering – jag lärde mig så otroligt mycket om affärsjuridik och Vinge, men också om mig själv” berättar Fredrika.