Sommarnotarie

Vill du blomma ut som jurist? Sök till Vinges sommarnotarieprogram. Som sommarnotarie tar du de första stegen in i juristlivet. Låt oss hjälpa dig med en lyckad start! 

Varje sommar tar Vinge emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under sex till åtta veckor ger vi dig som juriststudent en introduktion till jobbet som affärsjurist, samtidigt som vi ger dig gedigen utbildning och rustar dig för din framtida karriär.

Att vara sommarnotarie på Vinge innebär att på riktigt få prova på hur det är att jobba som affärsjurist i en av våra grupper. Oftast får du bidra i riktigt klientarbete redan från dag ett.

Som sommarnotarie får du:

  • Arbeta med klienter tillsammans med seniora kollegor, där egna initiativ och ansvarstagande uppmuntras.
  • Minst en egen fadder som finns där för att ge stöd och hjälpa dig att utvecklas som jurist, med kontinuerlig feedback i ditt arbete.
  • Utbildning i bland annat Legal English och presentationsteknik. Till det kommer utbildning i det juridiska hantverket inom en rad områden.
  • Mer fokus på utbildning i början av programmet, för att sedan göra mer uppdrag tillsammans med våra klienter längre in i programmet.
  • Ett ambitiöst program av sociala aktiviteter för att på bästa sätt lära känna byrån och de kollegor som är vår verksamhet.
  • En rejäl språngbräda för din framtida karriär, och möjlighet att växa både professionellt och personligt.
  • Mycket goda chanser att få arbete hos oss efter studierna. Många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutad sommarnotarietjänst.

För att få så stor nytta av programmet som möjligt behöver du ha läst minst sex terminer på juristprogrammet för att delta.

Vi hoppas att vi får en oförglömlig sommar tillsammans!

Ansökan till sommarnotarieprogrammet 2023 är stängd.

 

 

Från sommarnotarie till biträdande jurist

Från sommarnotarie till biträdande jurist

Våren 2023 börjar Markus Hedbys arbeta som biträdande jurist på Vinge. Vägen till anställning gick via en plats som sommarnotarie.

”Sommarnotariejobbet ett väldigt varierande och framför allt roligt jobb!”

”Sommarnotariejobbet ett väldigt varierande och framför allt roligt jobb!”

Alicia Olnäs var sommarnotarie på Vinge sommaren 2022. Hon uppmanar alla som söker att i ansökan lyfta fram vad som lockar med att vara sommarnotarie på just Vinge.

”Fundera på varför du och Vinge är en bra match”

”Fundera på varför du och Vinge är en bra match”

Många av Vinges sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram. Ian Jonson var sommarnotarie på Vinge 2021, idag arbetar han som biträdande jurist.

”Jag insåg att affärsjuridik är för mig”

”Jag insåg att affärsjuridik är för mig”

Ansökan till Vinges sommarnotarieprogram 2023 är öppen. För Lisa Person, sommarnotarie 2022, innebar sommaren en bekräftelse på att det är affärsjuridik hon vill arbeta med efter examen.

”Som sommarnotarie har du chansen att varje dag lära nytt och vara med i näringslivets centrum”

”Som sommarnotarie har du chansen att varje dag lära nytt och vara med i näringslivets centrum”

”Roligt och lärorikt”, så sammanfattar Max Knutsson tiden som sommarnotarie 2022 på Vinge. Han rekommenderar alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik att söka när ansökningsperioden

”Dra dig inte för att söka, utan gör det bara!”

”Dra dig inte för att söka, utan gör det bara!”

Det rådet ger Lava Mustafa alla som funderar på att söka till Vinges sommarnotarieprogram. Lava, som själv var sommarnotarie på Vinge sommaren 2022, tar under nästa år examen från juristprogrammet och