Vingeveckan

Tror du att affärsjuridiken kan och ska bidra till att förbättra näringsliv och samhälle? Då är Vingeveckan något för dig. Genom Vingeveckan får du se affärsjuridiken genom våra ögon. 

Vingeveckan är skräddarsydd för dig som är juriststudent och nyfiken på vad rollen som affärsjurist innebär. Under fyra intensiva dagar får du inblick i hur livet som jurist på en av Nordens ledande advokatbyråer kan se ut.

Det var högt tempo med mycket intressanta föreläsningar, perfekt för att kunna få en inblick i hur livet som affärsjurist och på Vinge ser ut. Förhandlingsspelet var ett vinnande koncept, det var väldigt roligt och något jag inte fått testa innan!

På programmet står spännande case, presentationer och föreläsningar. Du kommer att möta både erfarna advokater och yngre medarbetare från Vinge, samt andra inbjudna experter som delar med sig av sina insikter kring affärsjuristens roll och arbete.

Vi varvar allvar med skratt genom att en betydande del av agendan ägnas åt sociala aktiviteter. Här får du chansen att lära känna både oss på Vinge och andra deltagare från landets juristutbildningar, samtidigt som vi skapar minnen och knyter nya kontakter.

Jag uppskattade blandningen av roliga sociala aktiviteter som boule och informativa föreläsningar. Det var också en riktigt bra utvald grupp där personers personligheter kompletterade varandra.

Vinge står för kostnader för logi, transporter och sociala aktiviteter. 

Vingeveckan 2024

2024 arrangeras Vingeveckan 27-30 augusti i Stockholm. Ansökan öppnar 29 april.

För att delta behöver du som söker läsa juristprogrammet i Göteborg, Karlstad, Lund, Stockholm, Uppsala, Umeå eller Örebro och vara på minst termin 5 vid veckans start i augusti.