Uppdrag

Vinge företräder Skandia vid dess investering i Lumera

27 juni 2023 Bank och finans M&A

Vinge företräder Skandia vid dess förvärv av en minoritetspost i Lumera från Monterro. I samband därmed förvärvar även AMF en minoritetspost från Monterro, samt att Monterro återinvesterar i Lumera genom sin fond M4, vilket innebar att Monterro kvarstår som majoritetsägare genom dess fonder M2 och M4.

Lumera är ett mjukvarubolag som utvecklar affärssystem för liv- och pensionsförsäkringsbranschen, bl.a. genom ett molnbaserat system som administrerar försäkringspolicyn.

Vinges team bestod av Viveka Classon, Samra Tesser, Jonna Bondemark och Philip Moré.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023