Uppdrag

Vinge företräder CapMan Buyout i samband med försäljningen av Malte Månson

21 februari 2023 Miljörätt M&A

Vinge företräder fonder förvaltade av CapMan och övriga aktieägare i Malte Månson-koncernen i samband med försäljningen till Accent Equity.

Malte Månson grundades 1918 och är den ledande oberoende verkstadskedjan för kommersiella fordon i Sverige. Företaget har 17 verkstäder runt om i landet och betjänar alla typer av kommersiella fordon, inklusive auktorisation för MAN, DAF, Iveco och Mercedes. År 2022 hade Malte Månson ca 180 anställda med en omsättning om 360 MSEK.

Transaktionen är villkorad av tillämpliga konkurrensmyndigheters godkännande.

Vinges team bestod av Jonas Johansson, Elsie Nassar och Linus Adolfsson (M&A), Johan Cederblad (Miljö) och Julia Hagelberg (Projektassistent).

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023