Uppdrag

Vinge biträder Main Capital och Alfa eCare i samband med förvärvet av Selfpoint

2 januari 2023

Alfa eCare-koncernen är en erkänd och snabbt växande mjukvaruleverantör inom e-hälsobranschen som tillhandahåller lösningar åt både privata och offentliga vårdgivare i Norden.

Selfpoint Sverige AB grundades 2015 och tillhandahåller en s.k. ”low-code” plattform för arbetsflödes- och processhanteringslösningar för den svenska välfärdsmarknaden. Bolaget har över 40 kunder med en stark närvaro inom den offentliga sektorn. Den flexibla plattformen gör det möjligt för kunder att digitalisera arbetsflöden och processer i hela värdekedjan mot medborgare och vårdgivare. Selfpoint är Alfa eCares sjunde tilläggsförvärv sedan 2020 då Main Capital blev majoritetsägare av gruppen.

Vinges team bestod huvudsakligen av Filip Öhrner, Per Kling, Robin Fagerström (M&A), Sara Passandideh (arbetsrätt), Martin Boström (kommersiella avtal) Lisa Hörnqvist (IT och GDPR), Rebecka Målquist, Johan Gavelin (IP) och Emelie Schoning (projektassistent).

Relaterade nyheter

Vinges Mångfaldsprojekt fyller 20 år

Målet med Mångfaldsprojekt har sedan starten varit att bredda juristkåren och ta tillvara den kompetens och de möjligheter som mångfalden för med sig. Totalt har drygt 220 stipendier delats ut till gymnasieelever sedan projektet startades. Nu fyller projektet 20 år.
23 januari 2023

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023