Uppdrag

Vinge har biträtt Cameco i samband med förvärvet av Westinghouse Electric Company

Vinge har, tillsammans med Covington & Burling LLP, biträtt Cameco Corporation i samband med deras förvärv av Westinghouse Electric Company i en affär värderad till 7,875 miljarder dollar. Cameco, tillsammans med Brookfield Renewable Partners, förvärvar samtliga aktier i Westinghouse Electric Company. Vid avslutad affär kommer Camecos ägarandel uppgå till 49 procent medan Brookfield Renewables, tillsammans sina institutionella partners, ägarandel kommer att uppgå 51 procent.

Westinghouse har verkat i energiindustrin i över 100 år och är idag branschledande inom tillhandahållandet av verksamhetskritiska och specialiserade tekniska lösningar, produkter och tjänster för kärnkraftssektorn. I Sverige är Westinghouse främst verksamt genom Westinghouse Electric Sweden AB och har runt 800 anställda i Sverige och en årlig svensk omsättning uppgående till över 3 miljarder kronor.

Cameco är en av de största globala leverantörerna av kärnbränsle, med omfattande drift av uranbrytnings- och malningsverksamhet, raffinerings- och omvandlingsanläggningar samt CANDU-bränsletillverkning för tungvattenreaktorer.

Brookfield Renewable driver en av de största börsnoterade, plattformarna för förnybar energi och är en av världens största investerare inom ren energi med en sammanlagd drifts- och utvecklingskapacitet uppgående till ca 125,000 MW världen över.

Transaktionens genomförande är villkorat av sedvanliga regulatoriska godkännanden.

Vinges team, lett av Peter Sundgren (M&A) och Johan Cederblad (Miljö och kärnkraftsreglering), inkluderade Per Kling, Gustav Wahlberg och Robin Fagerström (M&A), Sara Strandberg (Arbetsrätt), Stojan Arnerstål, Rebecka Målquist och Arvid Axelryd (IP), Hedvig Ekdahl och Mario Saad (Corporate Commercial), Anders Leissner och Victoria Gunnerek (Internationell handel) och Tove Tullberg (Compliance). Därtill bistår Daniel Wendelsson, Sebastian Örndahl och Victoria Fredén i samband med konkurrens- och FDI-anmälan.

Relaterat

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP ("Castlelake").
28 maj 2024

Vinge biträder Calliditas Therapeutics i samband med Asahi Kasei Corporations offentliga uppköpserbjudande

Den 28 maj 2024 offentliggjorde Asahi Kasei Corporation ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägare och innehavare av amerikanska depåbevis i Calliditas Therapeutics AB (publ) (”Calliditas Therapeutics”) att förvärva samtliga aktier respektive amerikanska depåbevis (som vardera representerar två aktier) i Calliditas Therapeutics.
28 maj 2024

Vinge har biträtt Alder vid fondetableringen av Alder III

Vinge har biträtt Alder vid etableringen av Alders tredje och största fond någonsin, Alder III.
27 maj 2024