Uppdrag

Vinge företräder Thermo Fisher i samband med förvärvet av Olink

Vinge har företrätt Thermo Fisher Scientific Inc., (”Thermo Fisher”), världsledaren inom teknik till vetenskap och forskning, med en årlig omsättning om över 40 miljarder USD, i samband med dess förvärv av Olink Holding AB (publ) (”Olink”).

Thermo Fisher kommer att lansera ett uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående stamaktier och amerikanska depåaktier i Olink för 26,00 USD per stamaktie i kontanter, vilket motsvarar 26,00 USD per depåaktie. Transaktionen värderar Olink till cirka 3,1 miljarder dollar, vilket inkluderar en nettokassa på cirka 143 miljoner dollar.

Olink är ett bolag vars syfte är att möjliggöra och påskynda området proteomik tillsammans med akademin, över flera sjukdomsområden för att möjliggöra nya upptäckter och förbättra patienters liv. Olink tillhandahåller en plattform av produkter och tjänster som distribueras till stora biofarmaceutiska företag och ledande kliniska och akademiska institutioner för att fördjupa förståelsen för mänsklig biologi i realtid och driva nuvarande hälsovård genom handlingsbar och effektiv vetenskap. Bolaget grundades 2016 och är väletablerat i Europa, Nordamerika och Asien. Olink har sitt huvudkontor i Uppsala och bolagets aktier är sedan 2021 noterade på Nasdaq Global Market.

Vinges team bestod huvudsakligen av Jonas Bergström, Erik Sjöman, Samra Tesser, Linnéa Sellström och Anna Svensson (M&A och aktiemarknad), Cecilia Möller Norstedt (tvistelösning), Mattias Schömer och Emelie Svanberg (skatt), Sam Seddigh, (arbetsrätt), Daniel Wendelsson, Victoria Fredén och Hampus Peterson (FDI) samt Malin Malm Waerme (IP).

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023