Uppdrag

Vinge företräder Procuritas vid förvärvet av We Select

9 juni 2022

Vinge företräder Procuritas Capital Investors i samband med förvärvet av en majoritetsandel i The We Select Company AB ("We Select"), en snabbväxande digital rekryteringsplattform. Nyckelpersoner inom bolagets ledning kommer att behålla en betydande ägarandel efter transaktionen.

We Select grundades 2011 som ett traditionellt rekryteringsföretag. Efter att ha lanserat sin digitala rekryteringsplattform 2016 förändrade företaget snabbt sin affärsmodell och fokuserade helt på det snabbt växande rekryteringssegmentet - sociala medier. We Select hjälper företag att attrahera och anställa topptalanger genom att kombinera strategisk Employer Branding, datadriven jobbannonsering och automatisk kandidathantering i en smart plattform.

Vinges team bestod huvudsakligen av Jonas Johansson, Carl Sander, Linus Adolfsson (M&A), Seyran Sahin, Karl-Gustaw Tobola (bank och finans), Elin Broman (arbetsrätt), Arvid Axelryd, Anna Högsten (IP), Lisa Hörnqvist (IT & GDPR), Kristoffer Sällfors (offentlig upphandling) och Anna Ekdahl Roos (projektassistent).

”När jag fick stipendiet kände jag att Vinge trodde på mig”

Hawjin Shamer var en av de allra första vinnarna av Vinges mångfaldsstipendier när hon fick det 2004. Då var hon nyss fyllda 19 och elev på Angeredsgymnasiet, idag arbetar hon som senior åklagare på Riksenheten mot korruption.
1 december 2022

Nytt förslag om utvidgning av arbetsmiljöansvaret

I slutet av augusti 2022 presenterades betänkandet ’’SOU 2022:45 – Steg framåt, med arbetsmiljön i fokus’’. I utredningen lämnas bland annat förslag om att arbetsmiljöansvaret ska utvidgas för att bättre överensstämma med hur arbetet organiseras på dagens arbetsmarknad.
30 november 2022

De nya reglerna om omställningsstudiestöd och omställnings- samt kompetensstöd har börjat gälla

Den 1 oktober 2022 började det så kallade omställningspaketet att gälla. Bland annat innebär det att det numera är möjligt för yrkesverksamma personer att ansöka omställningsstudiestöd och ta del av omställnings- och kompetensstöd.
30 november 2022