Uppdrag

Vinge företrädde LumenRadio AB (publ) i samband med noteringen på Nasdaq First North Growth Market

Vinge företrädde LumenRadio AB (publ) (”LumenRadio”) i samband med dess notering på Nasdaq First North Growth Market. Prospektet offentliggjordes den 28 november 2022 och första dagen för handel inträffade den 8 december 2022.

Erbjudandet i samband med noteringen genomfördes till ett fast pris om 48 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde för LumenRadio aktier om cirka 544 miljoner kronor före erbjudandet och cirka 594 miljoner kronor efter genomförandet av erbjudandet.

LumenRadio är ett Göteborgsbaserat teknikbolag som utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (”IoT”). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. LumenRadio har cirka 60 anställda och huvudkontor i Göteborg, samt försäljningskontor i Frankfurt och Boston.

Vinges team bestod huvudsakligen av Magnus Pauli, Edin Agic (Projektledare), Petronella Hallberg, Adrian Filipovic, Amelia Rihs, Hanna Jansson (Kapitalmarknad och Publik M&A), Anna Högsten, Victoria Gunnerek (Arbetsrätt och Sanktioner) och Amanda Stoltz (VDR).

 

 

Relaterat

Vinge företräder Triton i samband med försäljningen av Norstat till Nalka Invest

Vinge företräder Triton Smaller Mid-Cap Fund I (”Triton”) i samband med försäljningen av Norstat, ett ledande företag inom datainsamling för marknadsundersökningar, till Nalka Invest.
12 april 2024

Vinge biträder Sobro vid investering i Clinton Marine Survey

Clinton Marine Survey har valt att bredda sitt ägande med Sobro som ny ägarpartner och majoritetsägare. Samtliga befintliga ägare kvarstår som betydande delägare. Clinton Marine Survey erbjuder högkvalitativa hydrografiska och geologiska undersökningar för navigering, muddringsoperationer, kartläggning, marint byggande med mera.
9 april 2024

Vinge har biträtt Helix Kapital vid fondetableringen av Helix Kapital Fund III

Vinge har biträtt Helix Kapital vid etableringen av Helix Kapitals tredje fond – Helix Kapital Fund III – som har stängts framgångsrikt med investeraråtaganden om drygt 1,5 miljarder kronor från en internationell investerarbas bestående av ett antal ledande finansiella institutioner. Investerarintresset i fondresningen var mycket starkt och fonden kraftigt övertecknad.
5 april 2024