Arbetsrätt

Vinges arbetsrättsgrupp består av cirka 20 specialister med olika nyckelkompetenser.

Gruppen arbetar med strategisk rådgivning och med behov av avtalsregleringar som kan uppkomma i samband med företagsförvärv, omstruktureringar och pensions‑  och incitamentsstrukturer.

Löpande arbetsrättslig rådgivning

Vi tillhandahåller rådgivning vid omplaceringar och uppsägningar samt biträder vid skadeståndstvister, exempelvis där medarbetare har startat konkurrerande verksamhet. Vi hanterar arbetsrättsliga tvister, diskrimineringsfrågor och arbetsmiljöärenden samt frågor om gränsöverskridande arbetsrätt. Vi bistår även med rådgivning kring de arbetsgivar‑  och arbetstagarbegrepp som påverkas av den nya gig‑ekonomin.

Internationella uppdrag

Vårt internationella arbete präglas i stort av rådgivning i samband med multinationella företags etablering av europeiska företagsråd, men också gränsöverskridande förvärv. Det inkluderar etablering av europeiska bolag, SE‑bolag och outsourcing utomlands av hela avdelningar. Våra jurister har även kompetens för att effektivt hantera tillståndsfrågor i samband med att företag i Sverige vill anställa utländsk arbetskraft.

Vår samlade expertis

Vinges specialister inom arbetsrätt topprankas år efter år av både internationella rankinginstitut och i klientundersökningar. Genom vårt affärsjuridiska fullserviceerbjudande kan vi tillhandahålla stöd i alla affärsjuridiska frågor.

Teamet enligt rankinginstituten

Rankinginstitutet Chambers and Partners noterar att "Vinge is according to one client to be the best firm in the employment law area. They have a highly skilled team, which altogether covers our entire need of advice.". Samt tillägger: "good combination of theoretical knowledge and practical behaviour," och "We also value their quick response in answering questions.". (Chambers and Partners 2019)

Legal500 kallar Vinges team “The 'excellent' team and 'available and proactive' (Legal500 2019).

Relaterat

Nyhet

Arbetsrättspodden #14 ‑ Policies i praktiken

Vad betyder en verksamhetspolicy i praktiken? Och hur ser man till att den lever, och inte blir en sömnig skrivbordsprodukt? Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR‑ och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.

17 februari 2020
Nyhet

Anställning & Förmåner – uppdatering inom arbetsrätt

Vi bevakar nyheter inom arbetsrätt och skickar kontinuerligt ut en nyhetssammanfattning till våra prenumeranter.

6 februari 2020
Nyhet

Ny säsong av Arbetsrättspodden

Välkommen till en ny säsong av Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR‑ och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.

22 januari 2020

Event
1 april 2020

Organisatorisk och social arbetsmiljö.

Vinge bjuder in till vårens andra seminarium i arbetsrätt i Helsingborg. Varmt välkomna!

1 april 2020
Event
2 april 2020

Hantering av personuppgifter

Vinge bjuder in till arbetsrättsligt frukostseminarium i Malmö, del II

2 april 2020
Event
14 maj 2020

Diskriminering

Vinge bjuder in till arbetsrättsligt frukostseminarium i Malmö, del III

14 maj 2020