Uppdrag

Vinge har biträtt Sergel Group vid dess emission av seniora säkerställda obligationer om 325 miljoner kronor

16 juni 2023 Bank och finans

Vinge har biträtt Legres AB (publ) (del av Sergel Group) i samband med bolagets emission av seniora säkerställda obligationer om 325 miljoner kronor samt ändring av obligationsvillkoren för bolagets befintliga, efterställda obligationer.

ABG Sundal Collier agerade ensam arrangör och emissionsinstitut. Likviden från emissionen ska användas för att refinansiera bolagets befintliga seniora obligationer.

Obligationerna har en löptid om 2,5 år och en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR + 900 baspunkter. Bolaget kommer ansöka om upptagande till handel av obligationerna på Nasdaq Stockholm.

Vinges team bestod av Mikael Ståhl, Arvid Weimers, Felix Möller och August Ahlin.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023