Uppdrag

Vinge har biträtt Latour i samband vid förvärv av MAXAGV

14 september 2022 M&A

Investment AB Latour har, genom sitt helägda dotterbolag Latour Industries AB, förvärvat de två bolagen Soft Design RTS AB och atab autmationsteknik AB (gemensamt MAXAGV) från grundarna och ledningen.

MAXAGV är en ledande leverantör av system med mobila robotar och mjukvara för godshantering med huvudkontor i Mölndal. Omsättningen uppgår till cirka 160 Mkr varav majoriteten är exportförsäljning.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna.

Vinges team bestod av Magnus Pauli, Petronella Hallberg, Beatrice Randow, Adrian Filipovic och Hanna Marberg.

 

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023