Uppdrag

Vinge företräder BHG Group i samband med förvärv av Hemmy

24 februari 2022 Arbetsrätt M&A

Vinge har företrätt BHG Group AB:s koncernbolag inom vitvaror och hushållsprodukter, Vitvaruexperten.com Nordic AB, i samband med dess förvärv av drygt 51 % av Hemmy AB med en option om att förvärva upp till 100 %.

Hemmy.se säljer vitvaror, hushållsapparater samt hem- och trädgårdsprodukter online i Sverige. År 2021 omsatte Hemmy.se 103 MSEK.

BHG Group är den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden och den största onlineaktören i Europa inom Home Improvement, som innefattar både Do-It-Yourself och Heminredning. BHG Groups e- handelsverksamheter har drygt 2.000 anställda och inkluderar över 100 onlinedestinationer och 70 showrooms. Huvudkontoret ligger i Malmö med verksamheter i de flesta europeiska länder. BHG Group är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vinges team bestod av Kristian Ford, Sofie Nordgren, Carl Trolle Olsson, Daniel Melander Björner, Lisa Bourghardt, Simona Mullai, Martin Svanberg och Johanne Örnfeldt Svensson.

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023