Uppdrag

Vinge biträder Scandic i samband med kreditfaciliteter om 3,45 miljarder kronor

22 februari 2023 Bank och finans

Vinge har företrätt Scandic Hotels Group AB (publ) i samband med ingåendet av ett kreditfacilitetsavtal om 3 450 000 000 kronor.

Kreditfaciliteten löper till den 31 december 2025 och möjliggör för Scandic att, förutsatt att vissa villkor är uppfyllda, refinansiera hela eller delar av dess utestående konvertibellån.

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med omkring 58 000 hotellrum fördelade på cirka 280 hotell i drift och under utveckling. Scandic är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vinges team bestod av Louise Brorsson Salomon, Arvid Weimers och Calle Tengwall Pagels.

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023