Uppdrag

Vinge har företrätt GeneraLife i samband med dess förvärv av Liviokoncernen

13 september 2022

Vinge har företrätt GeneraLife, en av Europas största fertilitetskliniker som ägs av KKR i samband med dess förvärv av Liviokoncernen.

Livio är en av de största fertilitetskliniker i Norden och har för närvarande 9 kliniker i Sverige, Norge och Island. Förvärvet omfattar även Livios egen ägg- och spermiebank, Livio Egg and Spermbank, med försäljningscenter i Danmark.

Vinges team har bestått av ansvarig delägare Matthias Pannier och biträdande jurister Samra Baytar, Stina Bengtsson, Olivia Belding, Elias Bohlin (M&A), Trine Osen Bergqvist, Johan Wahlbom, Jakob Jeanrond, Victoria Fredén, Alva Chambert (Konkurrens), Christoffer Nordin, Mika Jordan (Tillstånd & Avtal), Rebecka Målquist (IP), Frida Ställborn, Karolina Cohrs (Fastighet), Calle Tengwall Pagels (Bank & Finans), Gustav Lindgren (Arbetsrätt), Karolina Fuhrman (IT & GDPR) and Jessica Henning (Projektassistent).

Möt Hanna Lemne, Competition Analyst

I somras var Hanna Lemne Competition Analyst i vår EU- och konkurrensrättsgrupp. Vi tog tempen på henne för att höra mer om hennes uppdrag, kombinationen nationalekonomi och juridik och sommaren på Vinge.
3 oktober 2022

Private Funds – Vinge startar ny verksamhetsgrupp för fondetableringar i Sverige

Riskkapitalbolag har historiskt ofta förvaltat sina fonder från utlandet. På senare tid har en tydlig omsvängning skett mot att flytta hem förvaltningen av fonder och etablera fonder som svenska aktiebolag. För att bättre kunna bistå vid svenska fondetableringar startar Vinge en ny verksamhetsgrupp för rådgivning inom Private Funds.
3 oktober 2022

Förslag från Kommissionen om en ny mediefrihetsakt för EU

Europeiska Kommissionen har presenterat ett förslag till ny lagstiftning till skydd för journalister och mediebolag samt för bekämpandet av desinformation.
26 september 2022