Uppdrag

Vinge har biträtt Swegon vid förvärv av ABC Ventilationsprodukter AB

13 september 2022

Vinge har biträtt Swegon vid förvärv av ABC Ventilationsprodukter AB, en svensk ledande aktör inom takhuvar, ventilationsgaller, spjäll och brandskyddsprodukter.

ABC Ventilationsprodukter grundades 1976, har 90 anställda med huvudkontor och produktion i Borås. Nettoförsäljningen uppgick 2021 till 138 MSEK.

Vinges team bestod av ansvarig delägare Magnus Pauli, Johanna Hamrefält (M&A), Adam Lowenstein (Fastighet) och Fredrik Löwenclou (M&A).

Möt Hanna Lemne, Competition Analyst

I somras var Hanna Lemne Competition Analyst i vår EU- och konkurrensrättsgrupp. Vi tog tempen på henne för att höra mer om hennes uppdrag, kombinationen nationalekonomi och juridik och sommaren på Vinge.
3 oktober 2022

Private Funds – Vinge startar ny verksamhetsgrupp för fondetableringar i Sverige

Riskkapitalbolag har historiskt ofta förvaltat sina fonder från utlandet. På senare tid har en tydlig omsvängning skett mot att flytta hem förvaltningen av fonder och etablera fonder som svenska aktiebolag. För att bättre kunna bistå vid svenska fondetableringar startar Vinge en ny verksamhetsgrupp för rådgivning inom Private Funds.
3 oktober 2022

Förslag från Kommissionen om en ny mediefrihetsakt för EU

Europeiska Kommissionen har presenterat ett förslag till ny lagstiftning till skydd för journalister och mediebolag samt för bekämpandet av desinformation.
26 september 2022