Uppdrag

Vinge företräder wpd i samband med försäljningen av vindkraftsparken Aldermyrberget

16 maj 2022 Bank och finans M&A

Vinge företräder wpd Europe GmbH, som utvecklar och driver vind- och solkraftsparker till land och till havs, i samband med försäljningen av vindkraftsparken Aldermyrberget till EB Renewable Energy Fund Europe och LHI Green Infrastructure Invest II.

Vindkraftsparken Aldermyrberget består av 17 stycken vindkraftverk tillverkade av Vestas. Med en beräknad energiproduktion om ca 275 GWh och en årlig CO2-minskning om 1 308 ton bidrar projektet aktivt till en hållbar energiförsörjning i Sverige.

Vinges team bestod huvudsakligen av Peter Sundgren, Linus Adolfsson (M&A) och Linn Adelwald (Banking and Finance).

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023