Uppdrag

Vinge företräder PSG Equity vid investering i Visit Group International AB

Vinge har företrätt den internationella private equity-firman PSG Equity i samband med dess investering i Visit Group International AB ("Visit Group").

Visit Group, med huvudkontor i Göteborg, är marknadsledande i Norden inom hotell- och reseteknik och tillhandahåller programvara för kollaborativ handel till leverantörer av destinationsupplevelser inklusive logi, dagsturer och attraktioner, bergsresorter, färjerederier, nöjesparker och aktivitetsleverantörer. Per augusti 2023 leverare bolaget till fler än 2 200 kunder i över 25 länder. Visit Groups olika mjukvarulösningar skapar ett unikt ekosystem som hjälper hotell- och reseleverantörer att paketera, sälja, distribuera och leverera gästupplevelser.

PSG är ett private equity-bolag inom tillväxt som samarbetar med mjukvaru- och teknikbaserade tjänsteföretag för att hjälpa dem att navigera i transformativ tillväxt, kapitalisera på strategiska möjligheter och bygga starka team. PSG har stöttat mer än 130 företag och hanterat över 470 tilläggsförvärv och bidrar med omfattande investeringserfarenhet, djup expertis inom programvara och teknik samt ett åtagande att samarbeta med ledningsgrupper.

Med PSG:s stöd kommer Visit Group att investera för att påskynda både organisk och icke-organisk tillväxt i regionen genom att bredda utbudet och omfattningen av lösningarna som erbjuds till dess kunder. Transaktionen är PSG:s första plattformsinvestering i Sverige och Norge. 

Vinges team bestod huvudsakligen av Christina Kokko, Samra Tesser, Gustav Wahlberg och Jonatan Stentorp (M&A), Axel Lennartsson (IP), Gulestan Ali (Arbetsrätt), Martin Boström (Avtal), Carla Zachariasson (IT), Arthur Kinski (GDPR), Maja Höglund (Compliance), Karl-Gustaw Tobola och August Ahlin (Finansiering), Frida Ställborn (Fastighet) samt Emma Emsjö och Johanna Engström (Transaction Support Coordinators). 

Relaterat

Vinge företräder Dr. Schär

Vinge företräder Dr. Schär i förvärvet av Semper AB:s glutenfria verksamhet. Det italienska företaget Dr. Schär producerar och utvecklar produkter för specialkost.
29 februari 2024

Vinge företräder Irisity AB i samband med förvärvet av Ultinous och en riktad nyemission

Vinge företräder Irisity AB i samband med förvärvet av Ultinous och en riktad nyemission.
29 februari 2024

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) i samband med att SBB etablerar ett joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake, LP ("Castlelake").

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) i samband med att SBB etablerar ett joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake, LP ("Castlelake").
29 februari 2024