Uppdrag

Vinge företräder ägaren till Compilator AB i samband med försäljning av bolaget till Kerridge Commercial Systems Ltd (”KCS”).

29 juni 2023 M&A

Compilator AB utvecklar ERP-system till däckbranschen. KCS är en marknadsledande leverantör av ERP- och affärssystem med över 35.000 kunder över hela världen, med fokus på fordons-, distributions-, detaljhandels- och maskinuthyrningsmarknaderna.

Förvärvet har strategisk betydelse för KCS, då det breddar koncernens produktutbud mot däckbranschen och dessutom ger koncernen en närvaro på den skandinaviska marknaden.

Vinges team bestod i huvudsak av Jesper Ottergren, Jonatan Karlsson (M&A) och Annika Tingström (projektassistent).

 

Pressmeddelande.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023