Uppdrag

Vinge företrädde Sustainable Transmission Soluitions Group AB (”STS Group”) vid försäljning av samtliga aktier i VSV AB med dotterbolag

2 maj 2023 M&A

VSV AB med dotterbolagen Scandinavian Transmission Service AB, LBM Autoparts AB och Vaihteistokeskus Oy (”Bolagen”) bedriver verksamhet i form av handel och renovering av transmissionsdelar och drivlinekomponenter för fordon.

Vinges team bestod av Wibeke Sorling (Partner, M&A), Jenny Sandlund (Senior Associate, M&A) och Amanda Stoltz.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023