Uppdrag

Vinge företrädde STARK Group i förvärvet av FagFlis Group

Vinge företrädde STARK Group i samband med förvärvet av den nordiska kakelaktören FagFlis Group med den svenska verksamheten FF Kakel AB. Koncernen har varit verksamt sedan 1981 och innefattar, utöver de svenska butikerna, ca 30 anläggningar i Norge med en omsättning på totalt ca 750 miljoner NOK.

Transaktionen beräknas slutföras runt årsskiftet 2022/2023 efter godkännande av norska konkurrensverket.

Vinges team bestod av bland andra Jonas Bergström, Joacim Rydergård, Ellinor Wargenbrant och Tobias Onegård Karlsson (M&A), Frida Ställborn (Fastighet), Hedvig Ekdahl (Kommersiella avtal), Ebba Svenburg (Arbetsrätt), Karl-Gustaw Tobola (Bank och finans), Sebastian Örndahl och Adam Löfquist (Konkurrensrätt) och Anna Ekdahl Roos (Projektassistent).

Relaterat

Vinge rådgivare till SAGA Diagnostics AB i samband med konvertibelfinansiering

SAGA Diagnostics AB, ett bolag verksamt inom cancerdiagnostik, har genomfört en konvertibelfinansiering om cirka 144 miljoner kronor. Vinge företrädde SAGA Diagnostics i samband med transaktionen.
28 september 2023

Vinge företräder Repligen Corporation i samband med förvärvet av Metenova

Vinge har företrätt Repligen Corporation med dotterbolag (”Repligen”), en multinationell koncern inom life science som utvecklar och kommersialiserar höginnovativa bioprocessteknologier och system som möjliggör effektiviseringar i processen för tillverkning av biologiska läkemedel, i samband med dess förvärv av Metenova Holding AB med dotterbolag (”Metenova”).
27 september 2023

Vinge biträder vid försäljning av Heda Security

Helix Kapital och övriga aktieägare har avyttrat sina aktier i ADEH Intressenter AB, moderbolag till Heda Security, till EMK Capital.
25 september 2023