Uppdrag

Vinge företräder Lassie AB vid kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor

24 maj 2022

Vinge har företrätt djurförsäkringsbolaget Lassie AB i samband med en kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor i syfte att expandera verksamheten internationellt samt utveckla företagets app.

Lassie AB, vars affärsmodell bygger på att användarna sänker sina försäkringskostnader genom att samla poäng genom preventiv djurvård, grundades av Hedda Båverud Olsson, Johan Jönsson och Sophie Wilkinson och bolaget har vuxit snabbt sedan den första kapitalrundan för knappt ett år sedan.

I kapitalrundan som leddes av det brittiska venture capital-bolaget Felix Capital deltog även ett flertal befintliga investerare, däribland de institutionella investerarna Inventure och Passion Capital samt H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson och Vois grundare respektive marknadschef Fredrik och Caroline Hjelm.

Vinges team bestod av Filip Öhrner, Maria Dahlin Kolvik och Viktor Lennartsson.

Relaterat

Vinge har biträtt Triton i samband med försäljning av aktier i Ambea AB (publ)

Totalt placerades 8,4 miljoner aktier till ett pris om 43,50 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 365 miljoner kronor.
29 november 2023

Vinge företräder Lassie AB vid kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor

Vinge har företrätt djurförsäkringsförmedlingsbolaget Lassie AB i samband med en kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor i syfte att fortsätta expansionen av verksamheten.
29 november 2023

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023