Uppdrag

Vinge företräder Lassie AB vid kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor

24 maj 2022

Vinge har företrätt djurförsäkringsbolaget Lassie AB i samband med en kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor i syfte att expandera verksamheten internationellt samt utveckla företagets app.

Lassie AB, vars affärsmodell bygger på att användarna sänker sina försäkringskostnader genom att samla poäng genom preventiv djurvård, grundades av Hedda Båverud Olsson, Johan Jönsson och Sophie Wilkinson och bolaget har vuxit snabbt sedan den första kapitalrundan för knappt ett år sedan.

I kapitalrundan som leddes av det brittiska venture capital-bolaget Felix Capital deltog även ett flertal befintliga investerare, däribland de institutionella investerarna Inventure och Passion Capital samt H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson och Vois grundare respektive marknadschef Fredrik och Caroline Hjelm.

Vinges team bestod av Filip Öhrner, Maria Dahlin Kolvik och Viktor Lennartsson.

Relaterat

Vinge har biträtt Alder vid fondetableringen av Alder III

Vinge har biträtt Alder vid etableringen av Alders tredje och största fond någonsin, Alder III.
27 maj 2024

Vinge har biträtt Triton i samband med försäljning av aktier i Ambea AB (publ)

Totalt placerades 7,6 miljoner aktier till ett pris om 64 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 489 miljoner kronor.
27 maj 2024

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024