Uppdrag

Vinge företräder EQT i samband med förvärv av Life Sciences Partners

10 november 2021

Vinge företräder EQT AB som lead advisor i samband med förvärvet av Life Sciences Partners, ett ledande europeiskt life science venture capital-bolag med cirka EUR 2,2 miljarder i assets under management.

LSP har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, och är ett venture capital-bolag som investerar i innovativa företag med vetenskapliga och kliniska grunder inom flertalet life sciences-strategier. LSP grundades 1998 och är idag en av Europas största och mest erfarna investeringsorganisationer inom life sciences. LSP har anställda och kontor i Amsterdam, München och Boston. Under de senaste decennierna har LSP investerat i över 150 life sciences-bolag och genererat hög avkastning, samt skapat en högpresterande life sciences-franchise. Som en del av EQT kommer LSP-teamet kunna fortsätta att vara verksamma på samma framgångsrika sätt som de gjort under de senaste decennierna.

EQT AB förvärvar 100 % av LSPs management-bolag, och 20 % av rätten till carried interest i utvalda LSP-fonder. I tillägg kommer EQT AB att ha rätt till 35 % av carried interest i framtida fonder. Köpeskillingen uppgår till EUR 450 miljoner (på kassa- och skuldfri basis), och består av 25 % cash och 75 % i nyemitterade EQT AB-aktier.

Vinges team bestod av Christina Kokko, Karl Klackenberg och Milad Kamali (M&A), Sofie Bjärtun (Equity Capital Markets), Emma Johansson and Johan Wahlbom (Competition) och Emma Stuart-Beck och Caroline Krassén (Regulatory) och Ellinor Gyllenhammar (VDR Expert). Vinge företrädde EQT tillsammans med Debevoise & Plimpton LLP (Investment Funds) and Loyens & Loeff (Holländsk rätt)

Vad har Vinge betytt för din karriär?

Patrik Göthlin inledde sin karriär som biträdande M&A-jurist på Vinge. Nu är han Chief Operating Officer på Tink, efter en tid som Managing Director och ansvarig för den europeiska och nordamerikanska marknaden på Bambora.
29 juni 2022

COP26 – ett steg i rätt riktning för att uppnå Parisavtalets mål

Den 13 november 2021 avslutades det internationella klimattoppmötet COP26 som hölls under två veckor i Glasgow, Storbritannien, efter att ledare från över 190 länder enats om en ny överenskommelse, den s.k. Klimatpakten i Glasgow. Syftet med COP26 var att ledare från alla världens länder skulle enas om hur man ska intensifiera de globala åtgärderna för att hantera klimatkrisen. Överenskommelsen, som innebär att ökningen av den globala medeltemperaturen beräknas bli mellan 1,8 och 2,4 grader, är ett steg mot att nå Parisavtalets (COP21) mer ambitiösa mål om en ökning på högst 1,5 grader.
23 juni 2022

Tema: Cyberbrott

Cyberbrotten ökar dramatiskt och slår hårt mot såväl privata som offentliga aktörer. Att bygga skydd och motståndskraft mot cyberbrott i olika former är idag ett viktigt fokus för alla typer av verksamheter.
22 juni 2022