Uppdrag

Vinge företräder EQT i samband med förvärv av Life Sciences Partners

Vinge företräder EQT AB som lead advisor i samband med förvärvet av Life Sciences Partners, ett ledande europeiskt life science venture capital-bolag med cirka EUR 2,2 miljarder i assets under management.

LSP har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, och är ett venture capital-bolag som investerar i innovativa företag med vetenskapliga och kliniska grunder inom flertalet life sciences-strategier. LSP grundades 1998 och är idag en av Europas största och mest erfarna investeringsorganisationer inom life sciences. LSP har anställda och kontor i Amsterdam, München och Boston. Under de senaste decennierna har LSP investerat i över 150 life sciences-bolag och genererat hög avkastning, samt skapat en högpresterande life sciences-franchise. Som en del av EQT kommer LSP-teamet kunna fortsätta att vara verksamma på samma framgångsrika sätt som de gjort under de senaste decennierna.

EQT AB förvärvar 100 % av LSPs management-bolag, och 20 % av rätten till carried interest i utvalda LSP-fonder. I tillägg kommer EQT AB att ha rätt till 35 % av carried interest i framtida fonder. Köpeskillingen uppgår till EUR 450 miljoner (på kassa- och skuldfri basis), och består av 25 % cash och 75 % i nyemitterade EQT AB-aktier.

Vinges team bestod av Christina Kokko, Karl Klackenberg och Milad Kamali (M&A), Sofie Bjärtun (Equity Capital Markets), Emma Johansson and Johan Wahlbom (Competition) och Emma Stuart-Beck och Caroline Krassén (Regulatory) och Ellinor Gyllenhammar (VDR Expert). Vinge företrädde EQT tillsammans med Debevoise & Plimpton LLP (Investment Funds) and Loyens & Loeff (Holländsk rätt)

Relaterat

Vinge biträder L5 Navigation vid förvärv av ROCKMA System

Vinge har biträtt L5 Navigation, ett portföljbolag till Helix Kapital, vid förvärv av ROCKMA System AB. ROCKMA utvecklar och levererar maskinstyrningsmjukvara för borriggar, borrövervakningssystem och realtids- berganalyssystem.
8 december 2023

Vinge företräder grundarna av Modular Finance i samband med försäljning till Sprints

Vinge företräder grundarna av Modular Finance i samband med en försäljning av 40% av aktierna i bolaget till Sprints.
8 december 2023

Vinge har biträtt Oxx i samband med fondresningen av Oxx II

Oxx stänger sin andra generations fond med 190 miljoner USD i investeringsåtaganden från en internationell investerarbas, och ökar därmed sin fondstorlek med 40 % jämfört med den senaste generationen.
7 december 2023