Uppdrag

Vinge företräder EQT i samband med förvärv av Life Sciences Partners

10 november 2021

Vinge företräder EQT AB som lead advisor i samband med förvärvet av Life Sciences Partners, ett ledande europeiskt life science venture capital-bolag med cirka EUR 2,2 miljarder i assets under management.

LSP har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, och är ett venture capital-bolag som investerar i innovativa företag med vetenskapliga och kliniska grunder inom flertalet life sciences-strategier. LSP grundades 1998 och är idag en av Europas största och mest erfarna investeringsorganisationer inom life sciences. LSP har anställda och kontor i Amsterdam, München och Boston. Under de senaste decennierna har LSP investerat i över 150 life sciences-bolag och genererat hög avkastning, samt skapat en högpresterande life sciences-franchise. Som en del av EQT kommer LSP-teamet kunna fortsätta att vara verksamma på samma framgångsrika sätt som de gjort under de senaste decennierna.

EQT AB förvärvar 100 % av LSPs management-bolag, och 20 % av rätten till carried interest i utvalda LSP-fonder. I tillägg kommer EQT AB att ha rätt till 35 % av carried interest i framtida fonder. Köpeskillingen uppgår till EUR 450 miljoner (på kassa- och skuldfri basis), och består av 25 % cash och 75 % i nyemitterade EQT AB-aktier.

Vinges team bestod av Christina Kokko, Karl Klackenberg och Milad Kamali (M&A), Sofie Bjärtun (Equity Capital Markets), Emma Johansson and Johan Wahlbom (Competition) och Emma Stuart-Beck och Caroline Krassén (Regulatory) och Ellinor Gyllenhammar (VDR Expert). Vinge företrädde EQT tillsammans med Debevoise & Plimpton LLP (Investment Funds) and Loyens & Loeff (Holländsk rätt)

Vinge vässar erbjudande inom kapitaltäckning och riskhantering i den finansiella sektorn

Vinge startar ett team inom kapitaltäckning och riskhantering i den finansiella sektorn för att ytterligare stärka erbjudandet inom Bank & Finans och Regulatory. Torbjörn Jacobsson, senior specialist inom finansiella risk- och kapitaltäckningsfrågor med bakgrund bland annat som riskchef i banksektorn, har engagerats för att leda gruppen.
30 november 2021

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021