Uppdrag

Vinge företräder EQT i samband med förvärv av Life Sciences Partners

Vinge företräder EQT AB som lead advisor i samband med förvärvet av Life Sciences Partners, ett ledande europeiskt life science venture capital-bolag med cirka EUR 2,2 miljarder i assets under management.

LSP har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, och är ett venture capital-bolag som investerar i innovativa företag med vetenskapliga och kliniska grunder inom flertalet life sciences-strategier. LSP grundades 1998 och är idag en av Europas största och mest erfarna investeringsorganisationer inom life sciences. LSP har anställda och kontor i Amsterdam, München och Boston. Under de senaste decennierna har LSP investerat i över 150 life sciences-bolag och genererat hög avkastning, samt skapat en högpresterande life sciences-franchise. Som en del av EQT kommer LSP-teamet kunna fortsätta att vara verksamma på samma framgångsrika sätt som de gjort under de senaste decennierna.

EQT AB förvärvar 100 % av LSPs management-bolag, och 20 % av rätten till carried interest i utvalda LSP-fonder. I tillägg kommer EQT AB att ha rätt till 35 % av carried interest i framtida fonder. Köpeskillingen uppgår till EUR 450 miljoner (på kassa- och skuldfri basis), och består av 25 % cash och 75 % i nyemitterade EQT AB-aktier.

Vinges team bestod av Christina Kokko, Karl Klackenberg och Milad Kamali (M&A), Sofie Bjärtun (Equity Capital Markets), Emma Johansson and Johan Wahlbom (Competition) och Emma Stuart-Beck och Caroline Krassén (Regulatory) och Ellinor Gyllenhammar (VDR Expert). Vinge företrädde EQT tillsammans med Debevoise & Plimpton LLP (Investment Funds) and Loyens & Loeff (Holländsk rätt)

Relaterat

Vinge har biträtt KMC Properties i dess samgående med Logistea

Den 14 juni 2024 offentliggjorde KMC Properties ASA, noterat på Oslo Børs, att bolaget går samman med Logistea AB (publ), noterat på Nasdaq Stockholm.
24 juni 2024

Vinge företräder Cinclus Pharma i samband med notering på Nasdaq Stockholm

Vinge företräder Cinclus Pharma Holding AB (publ) (”Cinclus Pharma”) i samband med ett erbjudande av nyemitterade stamaktier och notering på Nasdaq Stockholm. Första dag för handel är den 20 juni 2024.
20 juni 2024

Vinge företräder Axcel VI och Currentum vid förvärv av Elektro-Emanuel

Vinge företräder Axcel VI och Currentum-koncernen vid förvärvet av Elektro-Emanuel AB. Bolaget utför elinstallationer åt såväl företag som privatpersoner och har kontor i fyra städer i Västsverige.
19 juni 2024