Uppdrag

Vinge företräder atNorths ägare i samband med försäljningen till Partners Group

27 januari 2022 M&A

Vinge har företrätt aktieägarna i atNorth Holding AB vid försäljningen av bolaget till det schweiziska private equity-bolaget Partners Group.

atNorth är ett ledande datacenterbolag med två center på Island och ett under uppbyggnad i Stockholm. Bolagets datahallar drivs uteslutande av förnybar energi och använder lokalt klimat och värmeåtervinningssystem för att upprätthålla en extremt hög energieffektivitet.

Vinges team bestod huvudsakligen av delägare Peter Sundgren tilsammans med de biträdande juristerna Vilhelm Rondahl, Gustav Persson och Linus Adolfsson (M&A), Maria Schultzberg (Skatt) samt Viktoria Owetz Leyva och Sara Dahlros Sköld (VDR-assistenter).

Relaterat

Vinge företräder Triton i samband med försäljningen av Norstat till Nalka Invest

Vinge företräder Triton Smaller Mid-Cap Fund I (”Triton”) i samband med försäljningen av Norstat, ett ledande företag inom datainsamling för marknadsundersökningar, till Nalka Invest.
12 april 2024

Vinge biträder Sobro vid investering i Clinton Marine Survey

Clinton Marine Survey har valt att bredda sitt ägande med Sobro som ny ägarpartner och majoritetsägare. Samtliga befintliga ägare kvarstår som betydande delägare. Clinton Marine Survey erbjuder högkvalitativa hydrografiska och geologiska undersökningar för navigering, muddringsoperationer, kartläggning, marint byggande med mera.
9 april 2024

Vinge har biträtt Helix Kapital vid fondetableringen av Helix Kapital Fund III

Vinge har biträtt Helix Kapital vid etableringen av Helix Kapitals tredje fond – Helix Kapital Fund III – som har stängts framgångsrikt med investeraråtaganden om drygt 1,5 miljarder kronor från en internationell investerarbas bestående av ett antal ledande finansiella institutioner. Investerarintresset i fondresningen var mycket starkt och fonden kraftigt övertecknad.
5 april 2024