Uppdrag

Vinge biträder Formica Capital i samband med förvärv av Rototec-koncernen, Europas största leverantör av geoenergilösningar

25 november 2021 M&A Bank och finans

Vinge har biträtt Formica Capital i samband med deras förvärv av samtliga aktier i Rototec-koncernen. Rototec är marknadsledande inom geoenergilösningar för medelstora och stora fastigheter och hanterar Europas största borrutrustningsflotta för geoenergi i Finland, Sverige och Norge.

Vinges team har huvudsakligen bestått av Magnus Pauli (M&A), Johanna Hamrefält (projektledare M&A), Alexander Lindeberg (IP), Adam Loewenstein (M&A), Malin Olsson (HR), Hanna Marberg (M&A) samt Fabian Ekeblad (Bank & Finans) och Elin Samara (Bank & Finans). Krogerus Attorneys har agerat lokalt ombud i Finland och Advokatfirmaet Thommessen AS har agerat lokalt ombud i Norge.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023