Uppdrag

Vinge biträdde köparna i samband med förvärvet av Mechanum

15 augusti 2023 M&A

Vinge biträdde MGN Holding, bestående primärt av grundare och ledning av bolaget, vid dess förvärv av Mechanum från bland annat Navigo Invest.

Mechanum är en renodlad auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på personbilar och transportbilar. Mechanum omsatte cirka 488 miljoner kronor under verksamhetsåret 2022 och har totalt över 300 anställda vid sina sju anläggningar i Göteborg, Stockholm och Malmö.

 

Vinges team bestod av främst av Carl Sander, Linus Adolfsson och Alexander Rüdén.

Relaterat

Vinge har biträtt Priveq vid etableringen av Priveq Investment VII

Priveq, en ledande investerare på den nordiska marknaden för små- och medelstora bolag har stängt sin sjunde fond, Priveq Investment VII, med investeringsåtaganden om 3 miljarder kr. Fondens första och sista stängning var betydligt övertecknad med stort intresse från existerande investerare och nytillkomna institutionella investerare.
4 juni 2024

Vinge företräder Vinci Concessions SAS och dotterbolaget SunMind SAS i samband med förvärvet av Helios Nordic Energy AB

Helios Nordic Energy är specialiserade inom utveckling av storskaliga solcellsparker och batteriparker fram till ready-to-build status i Norden och Baltikum. 
30 maj 2024

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP ("Castlelake").
28 maj 2024