Uppdrag

Platzers försäljning av bostadsbyggrätt i Gamlestadens Fabriker till JM

Vinge biträdde Platzer när försäljningen av en bostadsbyggrätt i Gamlestadens fabriker till JM genomfördes. Affären omfattar 5 000 kvm markareal med möjlig byggrätt på 26 300 kvm.

Försäljningen skedde till ett överenskommer fastighetsvärde om 158 mkr. På området avser JM utveckla cirka 330 bostäder. Affären är ett led i utvecklingen av området Gamlestaden i Göteborg.

Från Vinges sida medverkade främst Olof Jisland och Kristoffer Larsson.

 

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023