Nyhet

Vinge vinner prestigefullt IP-pris

Vinge tilldelades under torsdagskvällen utmärkelsen Swedish Patent Litigation firm of the year vid årets Global IP Awards i London.

Priset uppmärksammar Vinges konkurrenskraftiga patentteam, som bygger på en framgångsrik mix av djupa och breda kunskaper samt en lång och omfattande erfarenhet av patentprocesser. Vi är väldigt glada över utmärkelsen och känner stor tacksamhet mot våra uppdragsgivare för detta viktiga erkännande”, säger Håkan Borgenhäll, delägare och grundare av Vinges nuvarande IP-verksamhet.

Håkan Borgenhäll fortsätter,

Genom Vinges fullservicekoncept får vi även en kompetenshöjande korsbefruktning. Exempel på detta är vårt arbete med patentdrivna transaktioner och avtalsprojekt. Även övriga fullservicefunktioner som processrätt, konkurrensrätt och skatterätt gör att vår patentpraktik är komplett. Vi har förmånen att kunna hantera patentärenden inom flera fält, som för närvarande involverar bland annat Standard Essential Patents och FRAND-analyser. Vi står även väl rustade för att möta utmaningarna i UPC, den nya patentdomstolen, där vi har spetskompetens genom bl a expertuppdrag i lagstiftningsarbetet. Tidigare i år fick vi flera utmärkelser hos Managing IP Awards (Sweden Patent Disputes Firm of the Year, Sweden Trademark Prosecution Firm of the Year och Sweden Copyright & Design Firm of the Year och Sweden Practitioner of the Year). Tillsammans med dagens utmärkelse har vi en bekräftelse på att vårt arbete inom IP är i framkant.

Juryns val baseras på klientundersökningar, granskningar av inlagor och referensintervjuer där juryn värderat vilka byråer som ansetts hålla allra högst kvalité i sin rådgivning. Priset togs emot av Håkan Borgenhäll och Åsa Hellstadius.

Här är alla vinnarna

Läs mer om Vinges ranking i IAM Patent 2000

Läs mer om Vinges fyrdubbla vinst på Managing IP Awards