Nyhet

Vinge uppmärksammar Anti-Counterfeiting

10 juni 2020 Immaterialrätt

Den 10 juni uppmärksammas World Anti-Counterfeiting Day för att lyfta de samhällsproblem som produktförfalskningar skapar i ett vidare perspektiv. För att på bästa sätt tillvarata våra klienters intressen och motverka produktförfalskningar och piratkopior har Vinge inrättat ett sömlöst erbjudande där vi bistår med specialister inom hela kedjan av immaterialrätt, straffrätt och processrätt.

Den 10 juni uppmärksammas World Anti-Counterfeiting Day för att sätta fokus på den påverkan som immaterialrättsliga intrång och tillverkning av produktförfalskningar och piratkopiering orsakar i ett samhällsperspektiv.

För att på bästa sätt bistå våra klienter vid såväl immaterialrättsliga intrång som förebyggande Anti-Counterfeit-arbete har Vinge inrättat en tjänst som sömlöst tillhandahåller specialister inom hela kedjan av immaterialrätt, straffrätt och processrätt. Genom att tillhandahålla expertteam omfattande samtliga områden som aktualiseras vid ett intrång, t.ex. genom samverkan mellan Vinges immaterialrättsexperter och egna straffrättsliga experter som bistår med säkerställande av bevisning, gör vi det möjligt för våra klienter att med högsta effektivitet tillvarata sina rättigheter.

Vi bistår med bevakning av varumärkes- och designrättigheter inom de regioner som står i fokus. I händelse av ett ingripande agerar vi omgående utifrån klientens önskemål och med den expertis som situationen fordrar.

Produkter som återfinns bland förfalskningar och piratkopior återfinns i en mängd branscher, exempelvis läkemedel, livsmedel, kosmetika, kläder och elektronik. Medan de verksamheter som arbetar i en regulatorisk verksamhet följer gängse lagar och regler, verkar den som framställer förfalskningar och piratkopior på samhällets skuggsida. Tillverkningen av dessa produkter påverkar därför såväl skatteintäkter som arbetstillfällen negativt i berörda regioner, är ett led i penningtvätt och har även negativ påverkan på miljö och arbetsförhållanden.

För mer information om Vinges Anti-Counterfeit-arbete, se följande artikel i World Trademark Review.

Kontakt:

Anette Henrysson
Head of IP Prosecution

 

Relaterade nyheter

Från startup till scaleup – möt M&A-juristen Maria som hjälper bolag att växa

Den svenska startup-scenen har skapat en mängd framgångsrika bolag. Klarna, Spotify och iZettle, för att nämna några. Men vad händer när ett bolag går från att vara en startup till en scaleup? Hur ser juridiken ut bakom kulisserna, när man som företag behöver ta in riskkapital från investerare?
29 mars 2023

Vinge topprankat i 12 områden i Chambers & Partners Europe Guide 2023

Ett stort tack till alla våra klienter som bistått med viktig feedback i samband med Chambers & Partners årliga ranking. Resultatet har nu offentliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 12 områden och ett betydande antal individuella rankingar.
17 mars 2023

New Swedish FDI Act

The Swedish Government has proposed a new act on screening of foreign direct investments that will be applicable to transactions closing on 1 December 2023 or later. The purpose of the FDI Act is to prevent foreign direct investments that may harm national security, public order or public safety.
16 mars 2023