Våra senaste nyheter

Nyhet

Nya delägare och counslar till Vinges kontor i Stockholm

Sex nya delägare, sju nya counslar och en chefsekonom vid Vinges Stockholmskontor.
31 maj 2023 Om byrån Karriär
Nyhet

Vinge utses till årets svenska advokatbyrå 2023 av Chambers & Partners

Priset, Chambers Europe Award for Excellence – Sweden Law Firm of the Year 2023, är ett av de främsta priserna en svensk advokatbyrå kan få. Vinge har tidigare tagit emot priset vid fem tillfällen, senast 2021.
26 maj 2023 Utmärkelser Om byrån
Nyhet

Ny bok om AI och IP

Tobias Kempas bok, Artificiell intelligens och immaterialrätt, har i dagarna publicerats av Norstedts Juridik. Boken behandlar samspelet mellan AI och immaterialrätt, inklusive möjligheterna att skydda och använda data, som spelar en avgörande roll för den fortsatta AI-utvecklingen.
10 maj 2023
Nyhet

Vingetrio bakom ny lagkommentar till konkurrensskadelagen

Advokaterna Johan Karlsson, Richard Wessman och Trine Osen Bergqvist har skrivit ’Konkurrensskadelagen - En kommentar’ som ingår i Norstedts Gula Biblioteket.
28 april 2023
Nyhet

Vinge topprankat inom 16 områden i Legal 500

Vinge har mottagit högsta ranking i 16 av 20 kategorier i Legal 500:s ranking för 2023 som släpptes under onsdagen.
13 april 2023 Om byrån
Nyhet

Vinge contributes to the 2023 Chambers Global Practice Guide on Pharmaceutical Advertising

Stojan Arnerstål, Håkan Borgenhäll, Åsa Hellstadius and Lisa Hörnqvist have authored the Swedish chapter of the recently published Pharmaceutical Advertising 2023 in the Chambers Global Practice Guide.
3 april 2023
Nyhet

Vinge topprankat i 12 områden i Chambers & Partners Europe Guide

Resultatet har nu offentliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 12 områden och ett betydande antal individuella rankingar.
17 mars 2023 Om byrån
Nyhet

Vinge behåller toppranking

Vi gläder oss åt topprankingar i samtliga sju områden och ett stort antal individuella rankingar i Chambers & Partners globala ranking.
17 februari 2023 Om byrån
Nyhet

WTR 1000 - Vinge erhåller svensk toppnotering

Vinge utnämns till ”Top firm in Sweden” när World Trademark Review presenterar årets ranking.
13 februari 2023 Om byrån
Nyhet

Håkan Borgenhäll utsedd till expertgrupp

Håkan Borgenhäll har blivit utsedd att representera Sveriges advokatsamfund i CCBE:s expertgrupp avseende den enhetliga patentdomstolen Unified Patent Court, UPC.
1 februari 2023
Nyhet

Kunskap är nyckeln till en lyckad patentstrategi

Patentprocesser är ofta tekniskt komplicerade, tidskrävande och innebär höga kostnader för de inblandade parterna, vilket kan verka avskräckande särskilt för små och medelstora företag. Företag som tidigt skaffar sig strukturer för hantering av sina rättigheter och etablerar åtgärder uppnår dock strategiska fördelar som kan vara avgörande för framgång i framtida processer. Detta kan också ge ekonomiska fördelar på lång sikt.
24 november 2022
Nyhet

IPR-intensiv industri i EU presterar bättre än övrig industri

Den fjärde analysrapporten från den Europeiska immaterialrättsmyndigheten (EUIPO) och Europeiska patentverket (EPO) har nyligen publicerats. Undersökningen är ett viktigt underlag för företagen vid sina beslut om investeringar i immateriella rättigheter såsom patent, varumärken, design och upphovsrätt. Håkan Borgenhäll, specialist på immaterialrätt på Vinge, har sammanställt de viktigaste resultaten av rapporten.
18 november 2022
Nyhet

Lisa Bourghardt utsedd till counsel vid Vinges Skånekontor

Lisa Bourghardt har utsetts till counsel vid Vinges Skånekontor från och med 1 januari 2023. Lisa har arbetat på Vinge sedan 2013 och är verksam inom immaterialrätt.
9 november 2022 Karriär Om byrån
Nyhet

IP-strategi i en värld av innovation och snabb förändring

I undersökningen IP-Kompassen 2021, beskriver svenska bolag att immateriella rättigheter fortsatt ses som en värdefull tillgång. Hela 74 % av respondenterna angav att immateriella rättigheter är betydelsefulla för företaget (42 % mycket viktigt och 32 % viktigt). Nästan en tredjedel av företagen (27 %) har också blivit utsatta för intrång de senaste fem åren. Av samtliga respondenter tror 38 % att intrången kommer att fortsätta öka de närmaste fem åren.
3 november 2022
Nyhet

Varumärkets betydelse – då, nu och i framtiden

Företagets varumärke är ett viktigt konkurrensmedel. Så har det dock inte alltid varit. Vilken roll kommer varumärkena att få under den fjärde industriella revolutionen, när algoritmer och AI-system i allt högre utsträckning påverkar och ersätter mänskliga affärsbeslut?
13 oktober 2022
Nästa