Nyhet

Nya counslar utsedda vid Vinges kontor i Göteborg

10 november 2023 Karriär Om byrån

Paula Bäckdén och Carl Lönnqvist har utnämnts till counslar vid Vinges Göteborgskontor. De tillträder sina nya roller vid årsskiftet respektive i februari 2024.

Paula Bäckdén arbetar som advokat vid Vinges sjö- och transporträttsgrupp i Göteborg. Hon är en av landets främsta specialister inom sjö- och transporträtt och har en PhD i sjörätt. Paula kom till Vinge 2018 och har dessförinnan bland annat adjungerat som ledamot i hovrätten, arbetat som universitetslärare och doktorand i sjö- och transporträtt samt haft rollen som foreign lawyer vid Holland & Knight LLP i New York. Paula tillträder sin nya roll 1 januari 2024.

Carl Lönnqvist började sin karriär på Vinge som biträdande jurist 2015 efter fem år i Bryssel som civilingenjör på GDF Suez, numera Engie, samt kompletterande juridikstudier. Han har sedan 2021 arbetat som Legal Counsel IP inom Volvo Group där han hanterar immaterialrättsliga tvister för gruppens bolag samt tillhandahåller rådgivning i olika avseenden inom detta område. Carl återvänder till Vinge i rollen som counsel i februari 2024.

”Paula kommer med sin erfarenhet att komplettera Vinge Göteborgs redan starka erbjudande inom sjö- och transporträtt. Ett av många kvitton på hennes breda kompetens är hennes utnämning till Sveriges dispaschör. Paula är dessutom en omtyckt ledare med ett genuint intresse för ledarskapsfrågor och de juniora juristernas utveckling. Carl har en gedigen bakgrund inom tvist, IP och patent och kommer genom sina erfarenheter ge oss ett efterlängtat kompetenstillskott inom framförallt IP och patent. Paula och Carl är båda mycket kompetenta jurister och omtyckta kollegor och vi är väldigt glada över att erbjuda dem counselskap”, säger Anna Palmérus, managing partner Vinge Göteborg.

Paula Bäckdén är Sveriges nya dispaschör