Uppdrag

Vinge rådgivare till Capillar i samband med Sveriges första de-SPAC-transaktion

22 mars 2022

Capillar och minoritetsaktieägarna har ingått ett avtal om att sälja samtliga aktier i Spolargruppen Sverige AB, en svensk ledande aktör inom rörinfodring (så kallad relining) och rörspolning, till tbd30 AB (publ), en så kallad SPAC (Special Purpose Acquisition Company).

I samband med den föreslagna transaktionen initieras en process (så kallad ”de-SPAC” eller bolagskombination) som bland annat innefattar att Nasdaq Stockholm AB granskar det tilltänkta förvärvet, ansökan om notering och listbyte till Nasdaq First North Growth Market inom ramen för Nasdaqs Stockholms regelverk för förvärvsbolag. 

Som en del av den fortsatta finansieringen har ett antal institutionella och andra investerare, däribland Lannebo Fonder och Carnegie Fonder, åtagit sig att teckna 1 500 000 nya A-aktier i tbd30 i en riktad nyemission som utges till 100 kronor per aktie.

Vinges team består huvudsakligen av Christina Kokko, Joacim Rydergård, Hannah Kajlinger och Philip Moré (M&A), Linnéa Sellström (Equity Capital Markets) samt Matthias Schömer och Henrik Wastenson (Skatt).

Relaterade nyheter

Vinges Mångfaldsprojekt fyller 20 år

Målet med Mångfaldsprojekt har sedan starten varit att bredda juristkåren och ta tillvara den kompetens och de möjligheter som mångfalden för med sig. Totalt har drygt 220 stipendier delats ut till gymnasieelever sedan projektet startades. Nu fyller projektet 20 år.
23 januari 2023

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023