Uppdrag

Vinge har företrätt Öresundskraft vid försäljning av Fridafors kraftstation

12 juli 2012

Vinge har företrätt Öresundskraft Kraft & Värme AB i samband med bolagets försäljning av Fridafors vattenkraftverk i Mörrumsån till Watten i Sverige AB. Fridafors vattenkraftverk består av två stationer, ”Fridafors övre” och ”Fridafors nedre” med en samlad årsproduktion på cirka 16 GWh.

Vinges team har letts av delägare Peter Abrahamsson.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023