Uppdrag

Vinge har biträtt Main Capital och Alfa eCare vid dess strategiska förvärv av Clinicbuddy

22 juni 2021

Alfa eCare‑koncernen är en erkänd mjukvaruleverantör inom e‑hälsobranschen som tillhandahåller lösningar åt både privata och offentliga vårdgivare i hela Sverige.

Clinicbuddy tillhandahåller olika mjukvarulösningar för vårdplanering och digitalisering inom sjukvården, såsom digitala journal- och bokningssystem. Bolagets produkter bidrar till en säker journalföring för vårdgivare samt effektivare och mer flexibla system för olika typer av mottagningar/kliniker.

Vinges team bestod av Filip Öhrner, Kristina Ekberg och Eléonore Friberg (M&A), Ebba Svenburg (Arbetsrätt), Karl-Hugo Engdahl (GDPR/IT), Rebecka Weitzberg (IP), Lisa Hörnqvist (Avtal) och Sara Dahlros Sköld (VDR).

 

Relaterade nyheter

Utländska direktinvesteringar – vad gäller vid säkerhetskänslig verksamhet?

Sverige är ett av få EU-länder som idag inte har en generell reglering av utländska direktinvesteringar. Ett lagförslag väntas dock under kommande vår. Vinge ger en översiktlig bild av det rådande svenska rättsläget i det svenska kapitlet om Foreign Direct Investments (FDI) i International Comparative Legal Guide.
3 februari 2023

Europeiska patentdomstolen, UPC – Håkan Borgenhäll utsedd till expertgrupp

Håkan Borgenhäll, delägare, har blivit utsedd att representera Sveriges advokatsamfund i CCBE:s expertgrupp avseende den enhetliga patentdomstolen Unified Patent Court, UPC. Expertgruppen utgörs av advokater verksamma inom tvistemål inom patentområdet, och är utsedda av sina respektive länders advokatsamfund.
1 februari 2023

Vinge i topp när juriststudenter rankar arbetsgivare

Vinge har för femte året i rad utnämnts till den mest populära arbetsgivaren bland affärsjuridiska byråer av svenska juriststudenter. Det visar Kantar/Prosperas undersökning Employer Branding Law 2022.
31 januari 2023