Uppdrag

Vinge företräder SEB Kort Bank AB i samband med förvärvet av Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH

21 juni 2023 M&A

SEB Kort Bank AB (”SEB Kort”), ett helägt dotterbolag inom SEB-koncernen, har ingått avtal med Lufthansa Group om att förvärva samtliga aktier i Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH (”AirPlus”).

Tillsammans blir SEB Kort och AirPlus en ledande europeisk aktör inom företagsbetalningar. För en kontant köpeskilling på 450 miljoner euro kommer transaktionen att ge SEB Kort ytterligare skala, en stark position för ytterligare tillväxt i Europa samt en modern IT-plattform. Dessutom förväntas transaktionen resultera i synergier och kompletterar även SEB:s bredare ambitioner inom företagsaffären i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) och norra Europa.

Vinge har i samband med transaktionen agerat lokalt ombud för SEB Kort och biträtt i svenska bolagsrättsliga och regulatoriska frågor.

Transaktionen är bland annat villkorad av myndighetsgodkännanden.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall och Viktor Lennartsson (M&A) samt Caroline Krassén (Financial Services).

Relaterat

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP

Vinge har företrätt Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) i samband med att SBB etablerar ett nytt joint venture-bolag tillsammans med Castlelake, LP ("Castlelake").
28 maj 2024

Vinge biträder Calliditas Therapeutics i samband med Asahi Kasei Corporations offentliga uppköpserbjudande

Den 28 maj 2024 offentliggjorde Asahi Kasei Corporation ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägare och innehavare av amerikanska depåbevis i Calliditas Therapeutics AB (publ) (”Calliditas Therapeutics”) att förvärva samtliga aktier respektive amerikanska depåbevis (som vardera representerar två aktier) i Calliditas Therapeutics.
28 maj 2024

Vinge har biträtt Alder vid fondetableringen av Alder III

Vinge har biträtt Alder vid etableringen av Alders tredje och största fond någonsin, Alder III.
27 maj 2024