Uppdrag

Vinge företräder SEB Kort Bank AB i samband med förvärvet av Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH

21 juni 2023 M&A

SEB Kort Bank AB (”SEB Kort”), ett helägt dotterbolag inom SEB-koncernen, har ingått avtal med Lufthansa Group om att förvärva samtliga aktier i Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH (”AirPlus”).

Tillsammans blir SEB Kort och AirPlus en ledande europeisk aktör inom företagsbetalningar. För en kontant köpeskilling på 450 miljoner euro kommer transaktionen att ge SEB Kort ytterligare skala, en stark position för ytterligare tillväxt i Europa samt en modern IT-plattform. Dessutom förväntas transaktionen resultera i synergier och kompletterar även SEB:s bredare ambitioner inom företagsaffären i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) och norra Europa.

Vinge har i samband med transaktionen agerat lokalt ombud för SEB Kort och biträtt i svenska bolagsrättsliga och regulatoriska frågor.

Transaktionen är bland annat villkorad av myndighetsgodkännanden.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall och Viktor Lennartsson (M&A) samt Caroline Krassén (Financial Services).

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023