Uppdrag

Vinge företräder säljare i samband med försäljning i Solör

17 december 2021 M&A

Vinge har företrätt Vantage Consulting Group i samband med Highview Finance Holding Company DAC:s försäljning av dess aktier i Solör Bioenergi Holding AB (“Solör”) till övriga befintliga aktieägare Polhem Infra och Nordic Infrastructure.

Solör är ett privatägt energibolag inom förnyelsebar energi baserad på trädbränslen och fjärrvärme i Sverige och Norge. Polhem Infra är ett investeringsbolag helägt av de statliga AP fonderna AP1, AP3 och AP4, och Nordic Infrastructure är majoritetsägare i Solör. I samband med försäljningen förvärvade Polhem och NIAG totalt 21,05 procent av aktierna i Solör.

Vinges team bestod av Johan Göthberg, Maria Dahlin Kolvik, Eléonore Friberg och Ebba Nyberg.

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023