Uppdrag

Vinge företräder EQT Infrastructure och GlobalConnect i samband med förvärvet av Telenors Open Universe och SDU fiber-tillgångar för SEK 3 miljarder

24 november 2021

Vinge biträder EQT Infrastructure och dess portföljbolag GlobalConnect med förvärvet av Telenors Open Universe-plattform och SDU fiber-infrastruktur till en köpeskilling om SEK 3 miljarder

Open Universe är en kommunikationsoperatör som levererar bredbandsaccess till tjänsteleverantörer samt hyr fiberinfrastruktur. Open Universe driver öppna fibernät i kommuner över hela Sverige till både flerfamiljshus och villor, i såväl eget nät som tredjepartsnät. Transaktionen innebär att GlobalConnect blir av en av de ledande kommunikationsoperatörerna i Sverige. Även Telenor Sveriges egengrävda villafiberinfrastruktur med ca 14 000 abonnenter ingår i GlobalConnects förvärv.

Transaktionen är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras under Q1 2022.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall, Karl Klackenberg, Milad Kamali och Eléonore Friberg (M&A), Mathilda Persson och Lisa Hörnqvist (Commercial Agreements), Sebastian Örndahl (Antitrust och Telecom Regulatory), Kristoffer Larson (Real Estate), Ebba Svenburg (Employment) och Sara Dahlros Sköld (VDR-specialist).

 

Relaterade nyheter

Vinges Mångfaldsprojekt fyller 20 år

Målet med Mångfaldsprojekt har sedan starten varit att bredda juristkåren och ta tillvara den kompetens och de möjligheter som mångfalden för med sig. Totalt har drygt 220 stipendier delats ut till gymnasieelever sedan projektet startades. Nu fyller projektet 20 år.
23 januari 2023

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023