Uppdrag

Vinge företräder EQT Infrastructure och GlobalConnect i samband med förvärvet av Telenors Open Universe och SDU fiber-tillgångar för SEK 3 miljarder

24 november 2021

Vinge biträder EQT Infrastructure och dess portföljbolag GlobalConnect med förvärvet av Telenors Open Universe-plattform och SDU fiber-infrastruktur till en köpeskilling om SEK 3 miljarder

Open Universe är en kommunikationsoperatör som levererar bredbandsaccess till tjänsteleverantörer samt hyr fiberinfrastruktur. Open Universe driver öppna fibernät i kommuner över hela Sverige till både flerfamiljshus och villor, i såväl eget nät som tredjepartsnät. Transaktionen innebär att GlobalConnect blir av en av de ledande kommunikationsoperatörerna i Sverige. Även Telenor Sveriges egengrävda villafiberinfrastruktur med ca 14 000 abonnenter ingår i GlobalConnects förvärv.

Transaktionen är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras under Q1 2022.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall, Karl Klackenberg, Milad Kamali och Eléonore Friberg (M&A), Mathilda Persson och Lisa Hörnqvist (Commercial Agreements), Sebastian Örndahl (Antitrust och Telecom Regulatory), Kristoffer Larson (Real Estate), Ebba Svenburg (Employment) och Sara Dahlros Sköld (VDR-specialist).

 

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021