Uppdrag

Vinge företräder EQT Infrastructure och GlobalConnect i samband med förvärvet av Telenors Open Universe och SDU fiber-tillgångar för SEK 3 miljarder

Vinge biträder EQT Infrastructure och dess portföljbolag GlobalConnect med förvärvet av Telenors Open Universe-plattform och SDU fiber-infrastruktur till en köpeskilling om SEK 3 miljarder

Open Universe är en kommunikationsoperatör som levererar bredbandsaccess till tjänsteleverantörer samt hyr fiberinfrastruktur. Open Universe driver öppna fibernät i kommuner över hela Sverige till både flerfamiljshus och villor, i såväl eget nät som tredjepartsnät. Transaktionen innebär att GlobalConnect blir av en av de ledande kommunikationsoperatörerna i Sverige. Även Telenor Sveriges egengrävda villafiberinfrastruktur med ca 14 000 abonnenter ingår i GlobalConnects förvärv.

Transaktionen är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras under Q1 2022.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall, Karl Klackenberg, Milad Kamali och Eléonore Friberg (M&A), Mathilda Persson och Lisa Hörnqvist (Commercial Agreements), Sebastian Örndahl (Antitrust och Telecom Regulatory), Kristoffer Larson (Real Estate), Ebba Svenburg (Employment) och Sara Dahlros Sköld (VDR-specialist).

 

Relaterat

Vinge har biträtt Alder vid fondetableringen av Alder III

Vinge har biträtt Alder vid etableringen av Alders tredje och största fond någonsin, Alder III.
27 maj 2024

Vinge har biträtt Triton i samband med försäljning av aktier i Ambea AB (publ)

Totalt placerades 7,6 miljoner aktier till ett pris om 64 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 489 miljoner kronor.
27 maj 2024

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024