Uppdrag

Vinge företräder EQT Infrastructure och GlobalConnect i samband med förvärvet av Telenors Open Universe och SDU fiber-tillgångar för SEK 3 miljarder

24 november 2021

Vinge biträder EQT Infrastructure och dess portföljbolag GlobalConnect med förvärvet av Telenors Open Universe-plattform och SDU fiber-infrastruktur till en köpeskilling om SEK 3 miljarder

Open Universe är en kommunikationsoperatör som levererar bredbandsaccess till tjänsteleverantörer samt hyr fiberinfrastruktur. Open Universe driver öppna fibernät i kommuner över hela Sverige till både flerfamiljshus och villor, i såväl eget nät som tredjepartsnät. Transaktionen innebär att GlobalConnect blir av en av de ledande kommunikationsoperatörerna i Sverige. Även Telenor Sveriges egengrävda villafiberinfrastruktur med ca 14 000 abonnenter ingår i GlobalConnects förvärv.

Transaktionen är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras under Q1 2022.

Vinges team bestod av Daniel Rosvall, Karl Klackenberg, Milad Kamali och Eléonore Friberg (M&A), Mathilda Persson och Lisa Hörnqvist (Commercial Agreements), Sebastian Örndahl (Antitrust och Telecom Regulatory), Kristoffer Larson (Real Estate), Ebba Svenburg (Employment) och Sara Dahlros Sköld (VDR-specialist).

 

Vad har Vinge betytt för din karriär?

Patrik Göthlin inledde sin karriär som biträdande M&A-jurist på Vinge. Nu är han Chief Operating Officer på Tink, efter en tid som Managing Director och ansvarig för den europeiska och nordamerikanska marknaden på Bambora.
29 juni 2022

COP26 – ett steg i rätt riktning för att uppnå Parisavtalets mål

Den 13 november 2021 avslutades det internationella klimattoppmötet COP26 som hölls under två veckor i Glasgow, Storbritannien, efter att ledare från över 190 länder enats om en ny överenskommelse, den s.k. Klimatpakten i Glasgow. Syftet med COP26 var att ledare från alla världens länder skulle enas om hur man ska intensifiera de globala åtgärderna för att hantera klimatkrisen. Överenskommelsen, som innebär att ökningen av den globala medeltemperaturen beräknas bli mellan 1,8 och 2,4 grader, är ett steg mot att nå Parisavtalets (COP21) mer ambitiösa mål om en ökning på högst 1,5 grader.
23 juni 2022

Tema: Cyberbrott

Cyberbrotten ökar dramatiskt och slår hårt mot såväl privata som offentliga aktörer. Att bygga skydd och motståndskraft mot cyberbrott i olika former är idag ett viktigt fokus för alla typer av verksamheter.
22 juni 2022