Uppdrag Vinge företrädde Green Power Development

24 september 2010

Vinge företrädde japanska investerare, genom investeringsfonden Green Power Development Holding, i en investering tillsammans med Gothia Vind i Göteborg. Parterna planerar att bygga runt 100 vindkraftverk motsvarande 200-300 megawatt. Målet är att de första fyra vindkraftsparkerna ska stå klara 2013 och att resterande sju byggs löpande efter det. Green Power Development Holding har fokus på förnyelsebar energi och investerar i en rad länder i Europa. 
 
Vinges team bestod av Johan Göthberg, Christian Johansson och Johan Cederblad.

Arbetsrättspodden # 25 - Provanställning

När en anställning påbörjas är det vanligt att den startar med en prövotid. Detta för att arbetsgivaren ska kunna se om den anställde är rätt person på rätt plats. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 september 2020

Sanktioner och handelsbegränsningar mot Kina – påverkan på svenska företag

USA och EU har under sommaren fortsatt att införa handelsbegränsande åtgärder mot Kina. Åtgärderna har haft stora konsekvenser för omvärlden, inte minst då Kina sägs stå för nästan 30 % av världens totala tillverkning. Hur påverkas Sverige och svenska företag av dessa handelsbegränsningar?
15 september 2020

Vinge utnämns till bästa advokatbyrå för kvinnliga affärsjurister

Vinge har utsetts till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på European Women in Business Law Awards som ägde rum i London 10 september. Vinge tar för åttonde gången emot priset som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete.
10 september 2020