Uppdrag

Vinge biträder Yubico i fusionen med ACQ Bure

ACQ Bure AB, ett svenskt förvärvsbolag (s.k. SPAC) noterat på Nasdaq Stockholm och Yubico AB har ingått ett fusionsavtal och antagit en gemensam fusionsplan avseende ett samgående mellan ACQ och Yubico. 

Yubico är ett ledande cybersäkerhetsbolag inom multifaktorautentisering. Yubicos hårdvarubaserade säkerhetsnyckel, YubiKey, är en ledande lösning för att skydda användare mot ”phishing”-attacker och fungerar med hundratals konsument- och företagsapplikationer och tjänster. Yubicos teknologi möjliggör säker autentisering, kryptering och kodsignering och används av många av världens största organisationer och miljontals användare i mer än 160 länder.

Transaktionen värderar Yubicos aktier till 800 MUSD och förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2023, villkorat av, bland annat, godkännande vid extra bolagsstämma i ACQ respektive Yubico.

Vinges team har bestått av Jonas Johansson, Maria Dahlin Kolvik och Gustav Wahlberg (M&A) samt Linnea Sällström (Public M&A).

 

 

 

Relaterat

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024

Vinge företräder Axcel i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue

Vinge företräder Axcel V i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue, Europas ledande digitala tjänsteleverantör för entreprenörer och små och medelstora företag och som stöds av Hg, en ledande investerare i Europeiska och transatlantiska mjukvaru- och tjänsteföretag.
23 maj 2024

Vinge företräder InArea Group i samband med förvärv

Vinge företräder InArea Group AB i samband med förvärvet av Heikkinen och LTU Group. InArea Group är ett av Europas ledande och Sveriges största entreprenadföretag specialiserat på golvläggning, plattsättning samt golvavjämning.
17 maj 2024