Uppdrag

Vinge biträder Yubico i fusionen med ACQ Bure

ACQ Bure AB, ett svenskt förvärvsbolag (s.k. SPAC) noterat på Nasdaq Stockholm och Yubico AB har ingått ett fusionsavtal och antagit en gemensam fusionsplan avseende ett samgående mellan ACQ och Yubico. 

Yubico är ett ledande cybersäkerhetsbolag inom multifaktorautentisering. Yubicos hårdvarubaserade säkerhetsnyckel, YubiKey, är en ledande lösning för att skydda användare mot ”phishing”-attacker och fungerar med hundratals konsument- och företagsapplikationer och tjänster. Yubicos teknologi möjliggör säker autentisering, kryptering och kodsignering och används av många av världens största organisationer och miljontals användare i mer än 160 länder.

Transaktionen värderar Yubicos aktier till 800 MUSD och förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2023, villkorat av, bland annat, godkännande vid extra bolagsstämma i ACQ respektive Yubico.

Vinges team har bestått av Jonas Johansson, Maria Dahlin Kolvik och Gustav Wahlberg (M&A) samt Linnea Sällström (Public M&A).

 

 

 

Relaterat

Vinge företräder Stride.VC i samband med investering i Anotherblock

Anotherblock lanserade 2022 en blockkedjebaserad marknadsplats för musikrättigheter. Bolaget har via sin plattform gett fans tillgång till streamingrättigheter för låtar av flera kända artister. Investeringsrundan leds av Stride.VC.
25 maj 2023

Vinge företräder M42 i samband med förvärvet av Diaverum från Bridgepoint

Vinge företräder M42, ett Abu Dhabi-baserat teknikbaserat hälsovårdsföretag, i samband med dess förvärv av Diaverum AB. M42 är ett globalt ledande företag inom hälso- och sjukvård.
22 maj 2023

Vinge biträder Tele2 vid obligationsemission och återköpserbjudande

Vinge biträder Tele2 AB (publ) vid dess emission av seniora, icke-säkerställda fastränteobligationer om EUR 500 miljoner och i samband med bolagets parallella återköpserbjudande till investerare i dess tidigare emitterade obligationer med förfall under 2024.
22 maj 2023