Uppdrag

Vinge biträder vid investering i PulPac

18 november 2022 Arbetsrätt Immaterialrätt M&A

Vinge har biträtt PulPac AB i samband med en investering om totalt MEUR 31 från strategiska partners Aliaxis, Stora Enso, Amcor Ventures och Teseo Capital. Befintliga ägare inklusive den störste ägaren WPP har också deltagit i finansieringsrundan.

PulPac har utvecklat ett sätt att tillverka plastliknande material och produkter, bl.a. förpackningar, med papper som råvara istället för plast, s k Dry Molded Fiber, i en process som kräver betydligt mindre vatten än tidigare metoder. Bolaget grundades 2018, har ca 70 anställda och är baserat i Göteborg.

Vinges team bestod huvudsakligen av Kristian Ford, Sofie Nordgren, Carl Trolle Olsson, Lisa Bourghardt och Karin Gynnerstedt.

 

Relaterat

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024

Vinge företräder Axcel i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue

Vinge företräder Axcel V i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue, Europas ledande digitala tjänsteleverantör för entreprenörer och små och medelstora företag och som stöds av Hg, en ledande investerare i Europeiska och transatlantiska mjukvaru- och tjänsteföretag.
23 maj 2024

Vinge företräder InArea Group i samband med förvärv

Vinge företräder InArea Group AB i samband med förvärvet av Heikkinen och LTU Group. InArea Group är ett av Europas ledande och Sveriges största entreprenadföretag specialiserat på golvläggning, plattsättning samt golvavjämning.
17 maj 2024