Uppdrag

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

14 mars 2023 Bank och finans

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.

Emissionen sker i form av skuldinstrument med automatisk nedskrivning av dess nominella belopp om Bolagets kärnprimärkapitalkvot faller under en viss nivå. Instrumenten kommer att noteras på Nasdaq Stockholm. I samband med emissionen ska Bolagets utestående AT1-obligation, ursprungligen emitterad 3 april 2018, återlösas, vilket sker den 3 april 2023.

Vinges team bestod av Mikael Ståhl, Arvid Weimers och Calle Tengwall Pagels.

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Anglo American i samband med investering i Dannemoragruvan

Vinge har tillsammans med Norton Rose Fulbright biträtt Anglo American Limited i samband med ingående av royalty-avtal om USD 10 miljoner samt ett bindande term sheet för ett offtake-avtal med Dannemora Iron AB. Vinge har även biträtt med därtill relaterad due diligence. Dannemora Iron AB är ett helägt dotterbolag till Grängesberg Exploration Holding AB (publ).
14 mars 2023