Uppdrag

Vinge biträder Odevo i samband med förvärvet av OBOS ägarandel i SBC och Obos investering i Odevo

13 april 2022 M&A

Vinge företräder Odevo i samband med förvärvet av OBOS ägarandel i och försäljning av sin minoritetsandel om cirka 40 procent i SBC Intressenter HoldCo AB ("SBC") och OBOS investering i Odevo.

OBOS har sedan 2019 varit delägare i SBC genom sin minoritetsandel om cirka 40 procent i SBC Intressenter HoldCo AB. Genom försäljningen av sina aktier till Odevo blir SBC helägt av Odevo som har cirka 1 300 anställda och en omsättning på drygt 1,5 MDSEK.

Vinges team bestod av bland andra Jonas Bergström, Joacim Rydergård och Clara Sohlberg.

 

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023