Uppdrag

Vinge biträder Odevo i samband med förvärvet av OBOS ägarandel i SBC och Obos investering i Odevo

13 april 2022 M&A

Vinge företräder Odevo i samband med förvärvet av OBOS ägarandel i och försäljning av sin minoritetsandel om cirka 40 procent i SBC Intressenter HoldCo AB ("SBC") och OBOS investering i Odevo.

OBOS har sedan 2019 varit delägare i SBC genom sin minoritetsandel om cirka 40 procent i SBC Intressenter HoldCo AB. Genom försäljningen av sina aktier till Odevo blir SBC helägt av Odevo som har cirka 1 300 anställda och en omsättning på drygt 1,5 MDSEK.

Vinges team bestod av bland andra Jonas Bergström, Joacim Rydergård och Clara Sohlberg.

 

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023