Uppdrag

Vinge bistår Veeco Instruments Inc. i samband med dess förvärv av Epiluvac AB

Vinge har bistått Veeco Instruments Inc. (”Veeco”), ett amerikanskt bolag listat på NASDAQ, i samband med dess förvärv av Epiluvac AB, en tillverkare av system för produktion av avancerade halvledarmaterial baserade på kiselkarbid som används inom elbilsmarknaden.

Epiluvac är baserat i Lund och grundades 2013 av ett team med omfattande erfarenhet av kiselkarbid. Epiluvacs teknologiska plattform tillsammans med Veecos go-to market erfarenhet och förmåga förväntas utgöra en väsentlig tillväxtdrivare för Veeco. Epiluvac är ett uppstartsbolag med 11 anställda. Köpeskillingen för transaktionen utgörs av en kontantbetalning om 30 miljoner USD som erlades vid tillträdet och en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling om upp till 35 miljoner USD.

Vinges team bestod av bl a Jonas Bergström, Carl Sander, Stina Bengtsson och Robin Sultani (M&A), Sofia Bergenstråhle och Arvid Axelryd (IP), Anna Ståhlklo och Jonna Skog (Arbetsrätt), Victor Ericsson och Emelie Svanberg (Skatt), Nicklas Thorgerzon (IT & GDPR) och Jasmina Skandrani (Projekt Assistent).

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023