Nyhet

Vingemedarbetare föreläser när SACG arrangerar årsstämma och seminarium

24 maj 2022

Onsdagen 1 juni arrangerar Svenska föreningen mot piratkopiering, SACG, årsstämma i Vinges lokaler i Stockholm. Under det efterföljande seminariet talar Vingemedarbetarna Mia Falk och Richard Wessman.

Program

Tid: 1 juni klockan 16-18
Plats: Vinge, Smålandsgatan 20, Stockholm

16:00 Årsstämma med SACG
17.00 Seminarium

 

  1. Riksåklagarens roll som åklagare i HD för immaterialrättsliga mål
    My Hedström, Byråchef på rättsavdelningen, Åklagarmyndighetens huvudkontor, gästar oss för att berätta om Riksåklagarens (RÅ) roll som åklagare samt senare immaterialrättsliga RÅ drivit i Högsta domstolen.
  2. Anti-counterfeiting och valutaförfalskningar
    Mia Falk, Ansvarig för Corporate Crime & Compliance, Vinge, med tidigare bakgrund på polisen kommer vidare tala för oss på ämnet valutaförfalskningar samt hennes tidigare erfarenheter när hon arbetade mot detta på EUROPOL.
  3. North Face-målet, NJA 2008 s. 1082, i ljuset av senare praxis
    Richard Wessman, Jur DR, Head of IP, Vinge, berättar om North Face-målet i HD och hur det kan betraktas i ljuset av senare rättspraxis.

 

Evenemanget är öppet för medlemmar och blivande medlemmar i SACG.

Mer information och kontaktuppgifter till anmälan på SACG:s webbplats finner ni här>>>

”När jag fick stipendiet kände jag att Vinge trodde på mig”

Hawjin Shamer var en av de allra första vinnarna av Vinges mångfaldsstipendier när hon fick det 2004. Då var hon nyss fyllda 19 och elev på Angeredsgymnasiet, idag arbetar hon som senior åklagare på Riksenheten mot korruption.
1 december 2022

Nytt förslag om utvidgning av arbetsmiljöansvaret

I slutet av augusti 2022 presenterades betänkandet ’’SOU 2022:45 – Steg framåt, med arbetsmiljön i fokus’’. I utredningen lämnas bland annat förslag om att arbetsmiljöansvaret ska utvidgas för att bättre överensstämma med hur arbetet organiseras på dagens arbetsmarknad.
30 november 2022

De nya reglerna om omställningsstudiestöd och omställnings- samt kompetensstöd har börjat gälla

Den 1 oktober 2022 började det så kallade omställningspaketet att gälla. Bland annat innebär det att det numera är möjligt för yrkesverksamma personer att ansöka omställningsstudiestöd och ta del av omställnings- och kompetensstöd.
30 november 2022