Nyhet

Den offentliga affären fortsätter att utvecklas

5 september 2022 Offentlig upphandling

Varje år gör den offentliga sektorn i Sverige inköp för cirka 800 miljarder kronor. Det motsvarar nästan 20 procent av Sveriges BNP. Regelverket är omfattande och komplext. Över åren har reglerna återkommande utvecklas och behovet av kvalificerad juridisk rådgivning på området ökar. Vinge satsar därför stort på området och deltar på Mötesplats Offentliga Affärer.

Vinge är på plats på den kanske största och viktigaste konferensen i branschen – Mötesplats Offentliga Affärer, som äger rum den 7-8 september på Nackastrandsmässan utanför Stockholm.

Helena Rosén Andersson talar om den senaste rättspraxisen och deltar i ett panelsamtal om framtidsspaningar. Daniel Wendelsson och Kristoffer Sällfors håller ett seminarium om upphandlingsskadeavgift och Konkurrensverkets tillsyn samt talar om Överprövning 4.0 – de nya reglerna och praxisen om överprövningsprocessen i förvaltningsdomstolarna. Daniel Wendelsson leder även ett panelsamtal om överprövning. Per-Ola Bergqvist talar om utmaningar vid lokalanskaffningar och det så kallade hyresundantaget i lagen offentlig upphandling.

– Det är glädjande att vi har vässat vårt team och erbjudande med så namnkunniga personer som Helena och Per-Ola. Vi hoppas på många givande samtal och möten med branschen under de kommande dagarna, säger Daniel Wendelsson.

I januari 2022 trädde Daniel Wendelsson, som leder byråns verksamhet inom offentlig upphandling, in som delägare i Vinges Stockholmskontor. Samtidigt anslöt Per-Ola Bergqvist, mångårig advokat och delägare på en annan byrå, till Vinges kontor i Malmö. I augusti anslöt Helena Rosén Andersson till Vinge, med placering på byråns kontor i Stockholm och Göteborg. Helena var tidigare justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.