Uppdrag

Vinge har företrätt Flat Capital AB (publ) i samband med dess notering på Nasdaq First North Growth Market

20 oktober 2021

Vinge har företrätt Flat Capital AB (publ) (”Flat Capital” eller ”Bolaget”) i samband med dess notering på Nasdaq First North Growth Market. Prospektet offentliggjordes den 29 september 2021 och första handelsdag på Nasdaq First North Growth Market var den 20 oktober 2021.

Flat Capital är ett investeringsbolag grundat av Nina och Sebastian Siemiatkowski som fokuserar på bolag med framstående entreprenörer i ledande ställning. Bolaget vill bidra med långsiktigt kapital till entreprenörsledda bolag som annars kan vara beroende av investerare med kortare tidshorisont. De största innehaven är Klarna Holding AB, Budbee AB och True Software Scandinavia AB (Truecaller).

Vinges team bestod av Jesper Schönbeck, Joel Wahlberg, Anna Grigorian och Anna Svensson.

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021