Uppdrag

Vinge har företrätt ABG Sundal Collier och Carnegie i samband med kapitalanskaffning i Xshore

12 april 2022

Vinge har företrätt ABG Sundal Collier och Carnegie i samband med en kapitalanskaffning om 500 miljoner kronor i elbåtsbolaget Xshore genom en riktad nyemission till ett antal nya investerare och befintliga ägare.

Xshore grundades 2016 av Konrad Bergström med avsikten att tillhandahålla kunder en överlägsen och hållbar användarupplevelse samt därigenom att driva branschen till att agera mer hållbart. Xshore har en ledande marknadsposition och nominerades till Årets Powerboat 2022 i konkurrens med icke-elektriska båtar.

 

Vinges team bestod av Dain Hård Nevonen och Linnéa Sellström.

Relaterade nyheter

Vinges Mångfaldsprojekt fyller 20 år

Målet med Mångfaldsprojekt har sedan starten varit att bredda juristkåren och ta tillvara den kompetens och de möjligheter som mångfalden för med sig. Totalt har drygt 220 stipendier delats ut till gymnasieelever sedan projektet startades. Nu fyller projektet 20 år.
23 januari 2023

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023